[]

Ne olacak bu döviz/altın durumları?

Tl değer kaybediyor. 12 lira olsa da müdahale etmeyecekler mi? Önceden en azından mb faiz artırımı yapıyordu, 10 kuruş düşüyordu.




 
Müdahale ettiler zaten. Dolar rezervlerini kullandılar. Ne oldu? TL yine değer kaybetti. Çünkü TL'nin değer kaybetmesi MB'nin para politikasıyla ilgili değil. RTE'nin şahsi politikasıyla ilgili.


  • himmet dayi  (06.11.20 21:39:10) 
100 milyar dolarlık müdahalede bulunulduğu söyleniyordu, fakat bi etkisi olmuyor. Faiz artırımı da bir çözüm değil, bugün dövizde paran varsa faiz arttı diye TL’ye çevirir misin? Çevirmezsin, kimse çevirmez zira TL’nin bir istikrarı yok, e öyle olunca faiz artırmanın da bir mantığı yok. Ha bi dönem %25 civarı faiz veriyordu onun bi etkisi oldu ama sonra %7’ye düşürdüler, o kadar yüksek faizde kalmak da ekonomik olarak mümkün değil. Yani sorun faiz artırımı ya da piyasaya rezerv salarak çözülecek bir sorun değil.


  • angelus  (06.11.20 21:47:30) 
pandemi sonrası çkömüş dünya ekonomisinde bize düşen aylık $150'a asgari ücretle çalışmak. devlet bu şekilde planladı ve planı uyguluyor.
aksi taktirde ekonominin dönmeyeceğini düşünüyor olabilir siyasetciler.

  • aslindasorunumpsikolojik  (07.11.20 00:36:27) 
önceden dolarlarımızı bozduralım kampanası vardı mesela, şimdi neden sesleri çıkmıyor?


  • gelmeistemem  (07.11.20 12:03:30) 
Bence bir planlari olmadigini dusunmek dogru degil.. Muhtemelen sadece dogru zamani bekliyorlar. Abd secimlerinin tamamlanmasini ve sonuclarini gormeyi de bekliyor olabilirler. Ama yapisal reformlar olmadigi surece yapabilecekleri ne var orasi da muallak..


  • yuzır  (07.11.20 12:06:49 ~ 12:07:35) 
en cok dolar kendilerinde var, once onlar bozdursun. tayyip kisisel servetinin yuzde 20'sini bagislasa dolar 4 liraya duser. hey gidi hey.


  • baldur2  (07.11.20 12:07:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.