[]

Arabada maske takmak zorunlu mu?

Evet ise ilgili kararı buldurabilir misiniz ?

Arabada tek kişi iken yada
Birden fazla kişi iken zorunlu mu?

(Otobüs vs gibi ulaşım araçları ya da taksi değil, kişisel araç)

 
kişisel araçta tek kişi zorunlu değil
iki kişi isen zorunlu

  • ankara06  (06.11.20 21:07:52) 
değil. iki kişi falan olunca da değil.


  • hadsafhada  (06.11.20 21:23:52) 
Hadi bakalııııım şimdi nolacak değerli üyeler?
@ankara06 @hadsafhada

Kim haklı?
  • infernalcadre  (06.11.20 21:36:06) 
"Bilim Kurulunun önerisiyle açık alanlar ve toplu bulunulan kapalı mekanlarda ve arabada maske takmak zorunlu hal geldi. Özel araç içinde aileniz dışında birileri var ise araç içinde maske takmak zorunlu. Onun dışında araç içinde maske takmak zorunlu değil. Toplu taşıma araç içlerinde ise maske takmak zorunlu."


  • himmet dayi  (06.11.20 21:45:18) 
Zorunlu.
Yolda araçla gideken, polisi denetleme yaparken gördüğümüzde önceden akla emniyet kemeri gelirdi şimdi ise maske geliyor. demek ki zorunlu

  • Erva  (06.11.20 21:52:49) 
içişleri, emniyet ya da valilik gibi resmi bir kaynağı olan varsa paylaşabilir. olmadığını ispatlama şansım yok takdir edersiniz ki.

@erva, şimdiye kadar daha mantıklı bir şey duymamıştım. ikna oldum zorunlu olduğunadsfgfhg
  • hadsafhada  (06.11.20 21:53:36 ~ 21:58:20) 
@hasdhashdash

www.icisleri.gov.tr

burada ilgili madde var. Meskenler hariç tüm alanlarda maske takmak zorunlu.
  • himmet dayi  (06.11.20 22:19:05) 
@himmet dayı, o genelgede özel araçlarla ilgili bir açıklama yok. toplu taşımada zorunlu olduğu yazıyor sadece. istanbul için cimer üzerinden sordum ne olur olmaz diye, özel araçlarla ilgili alınmış bir karar yoktur diye yanıt geldi.

mesela muş hıfzısıhha kurulunun aldığı karar var: İlimiz genelindeki seyahat halindeki tüm motorlu taşıtlarda maske takma zorunluluğu getirilmesine karar verilmiştir. www.mus.gov.tr

özetle özel araçlar için genel bir yasak yok. il kurulları içişleri genelgesinin üzerine kendi şehirleri için ayrıca karar alabilirler muşta olduğu gibi. şu an için istanbulda böyle bir yasak yok. ileride gelebilir tabi.

maske kullanımına dikkat etmek önemli tabi orası ayrı.
  • hadsafhada  (06.11.20 22:52:35 ~ 23:20:11) 
"Bilim Kurulunun önerisiyle açık alanlar ve toplu bulunulan kapalı mekanlarda ve arabada maske takmak zorunlu hal geldi. Özel araç içinde aileniz dışında birileri var ise araç içinde maske takmak zorunlu. Onun dışında araç içinde maske takmak zorunlu değil. Toplu taşıma araç içlerinde ise maske takmak zorunlu."

@himmet dayı; saygıdeğer dayım bu açıklama çok somut değil gibi. Mesela ben kız arkadaşımla araçtayken takmak zorundayım ama kızı alıp nikah kıyıp resmî olarak evlenirsem maske olmaksızın araç içinde durabiliyoruz. Sonuç resmî olarak evlendiğimizde aile olmuş oluyoruz.

@hadsafhada haklı sanki o zaman valilik sitesini kurcalamak lazım
  • infernalcadre  (06.11.20 23:55:33) 
kişisel araçta tek başınayken 3000 kusur ceza yiyen tanıdığım var.
ayrıca cezayı kesen polise "böyle bir kanun yok" derseniz,
mahkemeye git iptal ettir o zaman der.
5 sene uğraşırsın.
norveçmi kardeşim burası :)
  • aslindasorunumpsikolojik  (07.11.20 00:37:11 ~ 00:38:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.