[]

Daire ilanına gelen arama türleri

Selamlar, Ankarada dairemizi satıyoruz bir ilan koyduk, bir kaç arama geldi. Tufaya gelmemek ve zaman kaybetmemek için bilginizi istiyorum. daha önce de hiç ev satış tecrübem yok.

Arayanlardan bir gayrımenkul yatırım şirketleri var, emlakçı mantığıyla çalışan, ama komisyonu karşıdan alıyor. bunlar genelde hep bilinmedik isimler. Şimdilik ilgilenmiyorum diyorum ama hiç bulaşmamak mı lazım?

ikinci arayıp kredi ne kadar çıkıyor diye soranlar, bunu ben bilemem heralde? soru biraz şüpheli geldi.

şu an başka ne tür dümenler veya zaman kaybettirici yaklaşımlar var piyasada?

 
ben olsam hiç uğraşmam, veririm bir emlakçıya o ilgilenir. sizin için değişen bir şey olmayacak (komisyonun alıcıdan alınacağı üzerine anlaşırsanız), üstelik potansiyel dolandırıcılardan, çakallardan, laf olsun diye arayanlardan vs. kurtulmuş olursunuz. kredi işleriyle de onlar ilgileniyor.


  • sir gawain  (06.11.20 14:16:24 ~ 14:18:44) 
Emlakçılar da zaten komisyonu alıcıya iteliyor. Normali o Türkiye piyayasina göre. Ama ben olsam bilinmeyen biri yerine daha kurumsal bir emlak şirketi ile anlasirdim.

Kredi durumunda ise bence sorulması normal. Örnegin daha önce biri almaya kalkmıştır, sonra vazgeçmiştir. O ara öğrenmiş olabilirsiniz ne kadar çıktığını. Veya siz de kredi ile almış olabilirsiniz vs.
  • elorelia  (06.11.20 14:23:14) 
az kurumsal emlakçıya verin.
yani çok küçük olmasın remaxx gibi sizin evinize gelene kadar bi dünya işi olan emlakçılara da vermeyin. sürünceme de kalır.
kesin alacak birileri var, referanslı, komşu eski kiracı falan deseniz emlakçıyı aradan çıkarın derdim de sizin açınızdan bir şey değişmeyecek nasılsa. zırt pırt evi göster, evraklar vs zaten pandemi var bütün bunlarla uğraşmamak adına emlakçı diyorum.


krediyi siz de bilebilirsiniz aslında ama dediğim gibi uğraşmanıza gerek yok.

sonuç olarak satış gerçekleştiğinde tapu dairesinde para bankada blokajlı hesaba yatsın gerisi önemli değil.
  • jimjim  (06.11.20 14:24:17) 
Önce yakın çevrenize söyleyin evi sattığınızı. İlgilenen biri çıkma olasılığı yüksek.

Diğer türlü emlakçıya verin. Remax gibi şirketler satıcı için iyi, alıcı için kötüdür. Satabildiği en yüksek fiyattan satmaya çalışırlar.

Önemli bir nokta: Sakın emlakçıyla bir sözleşme yapmayın. Bir kağıt imzalamayın. Satabilirsen sat paranı alıcıdan alırsın gibi baştan net tavrı koyun.
  • horowitz  (06.11.20 14:43:34) 
Bizde de böyle bir sorun olmuştu evimizi satarken. Bir de biz evimizi sattığımız parayla yeni ev alacaktık oturmak için. Babam emlakçıları sevmediği için epey dayandı sahibinden satmaya çalıştı. İnsanlar ilginçtir emlakçılardan yaka silker sana gide yine emlakçıya. Her neyse babam kendisini arayan bir emlakçı ile ahbap oldu, eğer satarsan ben vermem para, alıcıdan al diye anlaştı. Evimiz yaşamkentte iyi bir yerdeydi ama giriş katı olduğu için insanlar biraz çekingen davranıyordu. O yüzden emlakçılar bazen iyidir.


  • Hallegadola  (06.11.20 20:22:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.