[]

Corona bulaşma olasılığı?

Ablam ve eşinin sonuçları bu sabah pozitif çıktı. Dün ve önceki gün evlerindeydim birlikte yemek yedik. Hatta ortadan salata falan yedik. Bana da bulaşma olasılığı yüksek değil mi? Gidip test yaptırsam mı? Filyasyona ismimi vermişler ama arayan soran yok




 
kesinlikle yaptır ihtimal yüksek.
edit: ama birkaç gün bekle yoksa negatif çıkıp seni yanıltabilir bir süre mutlaka izole et kendini.

  • basond  (06.11.20 12:58:35 ~ 12:59:11) 
hocam 14 gün karantinada kalacaksın. hemen test olduğunda false negative çıkma ihtimali %50. negatife de güvenme kendini takip et derim.


  • lcha  (06.11.20 13:04:04) 
test yaptırmana gerek yok,
pozitifmiş gibi 14 gün karantinaya al kendini tamamdır.

  • ayin yazari  (06.11.20 13:13:40) 
Once kendinizi karantinaya alin, daha dun olmus, is yogunlugunda hemen arayamayabilirler. Bilincli vatandas olarak kendinizi en az 10 gun izole edin ve gozlemleyin.
Belirti gosterirseniz o zaman diger adimlari atarsiniz.

  • kuehles blondes  (06.11.20 13:17:43) 
yüksek. test yaptırın.

geçmiş olsun.
  • jimjim  (06.11.20 13:20:45) 
Hes uygulamanıza bakin, sizi temasli bildirdilerse ve sisteme girildiysr 14 gun zorunlu karantinaniz baslamistir. Uygulamada yaziyor mu bu durum kontrol edin. Buna gore isiniz vs varsa rapor almanjz vs gerekecek evde bekleyin belirti cikarsa teste gidersiniz. Erken gittiginizde sonc alamayabilirsiniz.


  • red g  (06.11.20 14:02:57) 
testin güvenilirliği düşük. devlet semptom yoksa test yapmıyor zaten.

bu şartlarda ancak özelde yaptırabilirsiniz. ama o da sizi yanıltabilir.

semptom göstermiyorsanız panik olmayın ve karantinada kalın. vitamin takviyesi almanız yerinde olur. D vitamini, magnezyum ve C vitamini. kendinizi çok yormayın, stres yapmayın.
  • fever  (06.11.20 14:12:38) 
Test hemen sonuc vermiyor yaptirdiktan sonraki 5. Veya 6. Gunde tekrar yaptirin


  • eja  (06.11.20 18:49:59) 
arkadaşım test yaptırdı negatif çıktı ama durumu kötüleşince akciğer filmi çektirdi.
film kovid ile uyumlu çıktı.
teste güvenmeyin yani.
  • aslindasorunumpsikolojik  (07.11.20 01:05:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.