[]

Ucak ve sırt cantasi

38×27×13 boyutunda kanken sirt cantama laptopimi ve bikac esyami koyup valiz almadan binerim diyodum ucaga. Ama kabine sirt cantasi almiyolarmis sanirim covid 19 onlem kapsaminda. Bi arkadasim da 40 cm ustunu almiyolar dedi ama emin olamadi. Musteri hizmetlerini de ariycam da once sormak istedim var mi bikac gun icinde ucaga binen sırt cantasini kabine alan? Tesekkurler




 
Ben bindim klasik sırt çantasıyla iç hat Ankara.Bilgisayar da yok hatta tabletim vardı sıkıntı olmadı.


  • gatherer  (05.11.20 21:59:31) 
Geçtiğimiz hafta 2 kez yolculuk yaptım. Uzun tatiller dışında yanıma sadece sırt çantası alarak, kabin bagajı hakkıyla yanımda taşıyorum. Bekleme olayıyla uğraşmamak için.

Geçenki yolculuklara bilet alırken eklenen uyarılarda kabin bagajı alınmayacağı; sadece kadın çantası, laptop çantası gibi ufak olanların alınabileceği bilgisi var diye sırt çantamı bagaja verdim. Ancak 2 seferde de millet dana gibi sırt çantalarını kabin bagajı diye almıştı. Alana girişlerdeki kontrollerde de kimi çantalı insanı durdurup kontuara teslim etmesi için gönderiyorlardı, kimini göndermiyorlardı çanta boyutları yakın olmasına rağmen. Görevlilerin inisiyatifine veya tipe göre verdikleri bir karar var sanırım. Müşteri hizmetleri kağıt üzerindeki aslolan kuralı söyleyecektir ama uygulamada görevliler kafalarına göre takılıyor.

2 yolculuk da iç hatlardı bu arada. Garantici bir insanım, bagaja vermenizi öneririm. Laptopu varsa kendi çantasıyla veya uygun ufak bir çantayla yanınıza alın tabi.
  • rakunzelll  (05.11.20 22:25:57) 
iceriden biri olarak soyleyeyim, tekerlekli/cekcekli olanlar genelde alinmiyor, cook buyuk olmadikca sirt cantasi tipinde olanlar aliniyor, biraz havayolunun kendi kurallarida oluyor, tk da cok soruj olacagini sanmam, biraz da kontrol eden memurun anlayisina kalmis, kesin kurallar yok, uygun bir dille rica edersen sorun cikmaz, have a nice flight:)


  • alttaraf  (06.11.20 01:33:21) 
Ben de sırt öantası almıyorlar diye dev bi kol çantası almıştım, herkes sırt çantasıyla biniyordu. Ama özellikle uçuşun yeni açıldığı zamanlarda pegasus’un bu konuda katı olduğunu ve sırt çantasını çıkarttırdığını da okumuştum yine burada. Bence dev bir sırt çantası olmadığı müddetçe alın gitsin. Sonraki binişimde ben de normal boyutta çantayla geçtim, kimse de bir şey demedi


  • ats  (06.11.20 11:55:35) 
ben bindim. iki laptop cantasi bir de sirt cantasiyla hem de. hickimse bir sey demedi.


  • hazen  (06.11.20 12:00:35) 
Sırt çantası ile Anadolu jet aldı geçen hafta 2 kez bindim. Pegasus hakkında fikrim yok. Sırt çantam aprenaz20 ydi.


  • Topalordek  (06.11.20 15:01:04) 
Pegasus ile geçen hafta 2 defa farklı illere seyahat ettim İstanbul S.Gökçen'den ikisinde de sırt çantam problem olmadı. İçerisinde fotoğraf makinesi ve lenslerim var diye gösterdim.


  • Northern Mariner  (06.11.20 15:33:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.