[]

daft punk tarzı müzik yapmak

merhaba. daha önceden bas gitar tecrübem var. metalci olduğum dönemler 2 yıl kadar çalmıştım ancak zaman içerisinde insanın müzik zevki de değişiyor.

derdime gelecek olursak hobisizlik başıma vurdu arkadaşlar. bir şeyler üretmek istiyorum. böyle biraz daft punk biraz da lo-fi tarzdaki elektronik müzikler baya ilgimi çekiyor aslında. bu tarz elektronik müzik yapmak için ne gibi ekipmanlara ihtiyacım var?


 
işlemcisi rami ssdisi oldukça sağlam olan bir bilgisayar
ben macbook pro mid 2015 i7 16gb ram kullanıyorum iş çözer gibi yani tabi bunun çok daha iyisini hakediyorum ama alamıyorum bu windows olursa bundan en az 2 katı ram ve güncel sağlam bir işlemci ister.
en az presonus hd7 seviyesinde kulaklık

bilgisayar windows ise asio 2.0 destekleyen ses kartı / mac ise ve dışardan enstruman vokal girilmeyecekse kendi driveri var core audio diye

midi klavye,

daw yazılımı ve çeşitli ses kütüphaneleri vst, belki loop paketleri, wav sample paketleri vb, mix mastering için çeşitli pluginler


bir de işin diğer boyutu var, adamlar böyle traktor mraktor değişik aletler kullanlarak, sample traşlayarak falan acayip güzel şeyler yapıyolar özellikle elektronik konusunda. benim kafam basmıyo ona.
  • killerbee  (05.11.20 21:08:36 ~ 21:18:32) 
Çok iyi işlemcisi, hayvani rami ve epey büyük harddiski olan bir bilgisayar.

Bir adem digital audio workstation denen yazılım. (Daw)
O tarza en uygun olan DAW örnekleri Ableton Live, Presonus 1 vb.

Bir adet midi controller,
iyi bir audio interface,
Birkaç kaliteli synth (dijital de çözülebilir.)
İyi bir sampler (Yine dijital de çözülebilir)
Güzel bir sample kütüphanesi

bol bol pratik.
  • anten  (06.11.20 18:11:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.