[]

Turknet vs Türk Telekom

ayda 88 tl verip türknet kullanıyorum fakat performansı çok kötü. günün bazı saatleri hiç internet olmuyor, bazen çok hızlı bazen çok yavaş oluyor. canının istemediği siteleri açmıyor.. saçma sapan bir performans.

ben şimdi ayda 160 tl ödeyip türk telekoma geçmek istiyorum. sizce kayda değer bir performans iyileşmesi olur mu, stabil bir şekilde internet alabilir miyim? ayrıca türk telekom tahahüt istiyor, ben 2 yıllık tahahüt yaparsam ve internetim yine çok kötü olursa ne yapacağım?


 
Size sağlanacak veri hızını kontrol edersiniz az gelirse teknik yardım sözleşmede yazandan çok düşükse iptal. Ama turk telekom alt yapısı kullanıyor hepsi. Turknetten kötü olmaz


  • gatherer  (05.11.20 13:04:32) 
bölgenizde turknet'in kendi altyapısı yoksa zaten telekom altyapısıyla size hizmet veriyor.

muhtemelen aynı performansı alacaksınız.
  • fever  (05.11.20 13:06:30) 
bir kaç aydır turknet kullanıyorum. google dnsleri ile normal sayılacak bir hızda kullanıyorum. altyapı türktelekom. dns olmadan hiç bir işe yaramıyor, teknik destek zaten yok.


  • scudman1  (05.11.20 13:07:05) 
Aynı kablo aynı hat, daha hızlı bir paket vermeyceklerse değişen bişey olmaz.

Bu şuna benzer, elektrik işletmecim öncede Ayedaş'tı şimdi EnerjiSA oldu, kablo aynı hat aynı. Sadece faturayı kesen değişti.
  • John Bloor  (05.11.20 13:24:10) 
Başka bir altyapıya (Kablonet veya fiber) geçecekseniz bir değişiklik olabilir ama söylendiği gibi aynı altyapıyı kullanan farklı şirketlerden fazla bir fark da beklemeyin.

Bu arada öncelikle, Modem, bina içi hatlar gibi sizin tarafınızdaki sorunları denetleyin derim. Zira genel altyapı probleminden çok bunlar etkili oluyor. En basit çözümlerden birisi de belirttiğiniz problemlerin size mi özel yoksa bina dahilinde mi olduğunu öğrenmek. Bunun için mümkünse komşulara danışabilirsiniz.

Bir de arıza kaydı açın, gelip sizin iç ve dış hatlarınızı kontrol etsinler tabiki.
  • cursor  (05.11.20 13:35:37) 
ben Turk.Net'ten TT'ye geçtim. 100 Mbps paketini aldım. Çok da memnunum. Her hangi bir sıkıntı yaşamadım. En kötü günde 90 Mbps alıyorum.

Kötü yanı paket ücreti 550 TL İndirim 420 TL Fatura 130 TL şeklinde geliyor. Taahhüt bitmeden çıkarsanız 420Xfaydalanılan ay olarak fatura ediyorlar.
  • patates  (05.11.20 14:31:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.