[]

Futbolda ceza sahasi icinde penalti el kurali

Bir kac sene onceye kadar yakin mesafe mi, carpma mi, elin normal konumu mu falan tutarliydi bu kural. Bu sene her seye caliyorlar sanki? Hayir bir de VAR'dan sonra da penalti diyorlar bir de. Kural mi degisti ne oldu? Bilen var mi? Dun aksam Chelsea macindaki rezaletti mesela.




 
kural değişti. ellerin açıklığı önemli artık


  • NightBringer  (05.11.20 11:30:56) 
Çok karışık kural. Vücuda yapışıksa el sorun olmuyor. Ancak asıl kriter "o el orda olmasa topun yönü farklı olur muydu?" şeklinde. Eğer el vücuda yapışıksa ve el olmadığında top vücuda gelecekse "devam" kararı verilebiliyor.

İstisnai bir durum el açık olsa bile top vücuttan sekip ele geliyorsa yine "devam" deniyor. Örneğin sert bir top geldi. Önce karnına, sonra kola geldi. Penaltı verilmiyor. geçen hafta sonu fenerbahçe maçında böyle bir devam kararı verildi VAR'a bakıldıktan sonra.
  • himmet dayi  (05.11.20 11:36:37) 
Oha simdi psg maci ozetini izledim dunku. Moise Kean mermi gibi sutu vuruyor, oyuncunun elini falan sakinmasi imkansiz, cok yakin mesafe, her sey penalti olmus anasini satayim


  • speedy  (05.11.20 13:16:50 ~ 13:19:14) 
Olay o zaten. Ordan şut bekleyip elini önceden sakınması lazım savunmadaki oyuncunun. Zaten dikkat et. Orta ya da şut pozisyonlarında savunmacı kollarını geriye doğru bağlayıp müdahale etmeye çalışır.


  • himmet dayi  (05.11.20 18:09:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.