[]

Koronavirus hasta olanlar

Bu hastalığı gecirenler şu soruya cevap verebilir mi?
Grip virüsü gibi soğukta kalma, uykusuz veya aç kalma, ıslak saçla dışarı çıkma gibi şeyler sonrasinda mi hastalığa yakalandıniz?
Yoksa hiç bunlar olmadan sadece temas ile mi hastalandı iz?


 
Mart ayından temmuz ayına kadar evden dışarı adım atmayarak, kimse ile görüşmeyerek temmuz ayında yakalandım


  • paramolacak  (05.11.20 11:45:39 ~ 11:45:56) 
Ağustos ayında yakalandım. Muhtemelen temas ile oldu.


  • primetime  (05.11.20 11:45:53) 
Olayı yanlış anlamış olabilir misiniz? Temas olmadığı müddetçe saydıklarınizin covid virüsü bulaşması ile alakası yok ki.


  • elorelia  (05.11.20 13:11:12) 
@elorelia ben şöyle düşünüyorum. bu virüs hepimiz bulaştı. kimisi bağışıklık sistemi güçlü oldugu için, kimisi de yukarıda saydığım bağışıklık sistemini zayıflatacak şeyleri yapmadıgı için hasta olmuyor.
grip virüsü de böyle değil mi? grip viral bir hastalık ama durup dururken hasta olmuyoruz. soğukta kalınca veya üşütünce hasta oluyoruz.
soruyu bu yüzden sordum. 10 ay geçti üzerinden ve taşıyıcı milyonlarca insan varken, kurallara uymayan yüzbinlerce vaka varken bulaşmamış olması imkansız.
ayrıca aynı evde yaşadığı halde birisi pozitif diğeri negatif insanlar var. bu negatif insan ile iki ay aynı işyerinde çalıştım, yemeklerde beraberdim. ben de test oldum negatifim. şikayetim de olmadı. temmuzdan bu yana spor salonuna gidiyorum. hadi bana bir şey olmadı güçlü oldugum için. ailemdekilere de bulaştırmadım.
  • dafuq  (05.11.20 13:22:54) 
@dafuq olayı çok yanlış anlamışsın. hem coronavirus hem griple ilgili sahip olduğun bilgilerin tamamı yanlış ve eksik
temas olmadan grip de olamazsın coronavirus de olamazsın. üşütüp soğukta kalınca da grip olmazsın. soğuk algınlığı olursun. grip nezle soğuk algınlığı bunlar çok farklı şeylerdir. bizde burnu akan halsiz hisseden grip oldum diyor.
teorilerin de çok yanlış.
herkese bulaştıysa nasıl her gün yeni hastalar geliyor? neden bitmedi?

Coronavirüs şuanda taş çatlasa dünya nüfusunun %5ine bulaşmıştır. dünya nüfusunu çok küçümsüyorsunuz
"bağışıklık sistemi güçlü olanlar atlattı zaten" falan tamamen sizin doğru olmasını dilediğiniz hayaller. spor salonuna gidiyorum güçlüyüm falan böyle bir şey yok. 30 yaşında fitness hocaları öldü

az biraz dışarıda dolaşan gezen tozan bana kesin bulaşmıştır ben atlattım kafasına giriyor.
  • asbe  (05.11.20 13:55:39) 
@asbe hocam biraz sakin olurmusun. yazdıklarımı üstünkörü okuyup cevap yazmışsın.
"spor salonuna gidiyorum güçlüyüm" demek istemedim.
spor salonu gibi riskli bir yere gidiyorum. ailesinde pozitif vaka olan kişi ile beraberdim iki ay boyunca. bütün bunlara rağmen bulaşmadı bana diyorum. hadi bana bulaşmadı (diyelim ki güçlüyüm) ben de aileme bulaştırmadım. bunu demek istiyorum.

"temas olmadan grip de olamazsın coronavirus de olamazsın." demişsin. elbette olmazsın. ama sadece temas yeterli mi, bunu merak ediyorum.

"teorilerin de çok yanlış.
herkese bulaştıysa nasıl her gün yeni hastalar geliyor? neden bitmedi?"
İşte ben diyorum ki, herkese bulaştı ancak bir sebeple bağışıklık sistemini zayıflayanlar hastalığa yakalanıyor. Havalar sogudukca sayıların artma sebebi bu

ayrıca tüm yazdıklarına rağmen hala virüsün büyük çoğunluğa bulaşmış olacağını düşünüyorum. metrobüsler, otobüsler tıka basa dolu. metrobüse binmiyor olsak bile binen insanlarla beraber olmak durumundayız. ben binmiyorum ama binen insanlarla beraberim tüm gün. hangi şehirde, hangi semttesiniz bilmiyorum ama istanbulda çoğu yerde kafeler, restoranlar tıka basa dolu ve çoğunda maske çenesinde veya kolunda.

sorumu hastalığa yakalananlara soruyorum. üşütme sonrasında mı yakalandılar yoksa sadece temas ile mi yakalandılar?
  • dafuq  (05.11.20 14:09:19 ~ 14:46:09) 
ben mart ayı başından beri dikkatliydim kapalı ortamda maskesiz durmadım gerekmedikçe de kapalı ortama girmedim bu süreçte hastaneye eczaneye hatta kuaföre bile gittim bir şey olmadı ta ki geçen hafta 2 akrabamızla kapalı ortamda yemek yemek zorunda kalıncaya dek. kesin oradan demem imkansız tabi ama şüphelendiğim tek durum o çünkü 6 aydır nasıl yaşıyorsam aynı yaşantıma devam ettim bir şey olmadı ama tek riskli hareketimde pozitif oldum malesef.


  • iwillsee  (05.11.20 14:35:24) 
@asbe+1


  • pass  (05.11.20 16:07:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.