[]

İstanbul depremi

Senelerdir düşünürüm. Deprem anında metroda olsak ne olur? Yer altı metro hatları depreme ne kadar dayanıklı? Sonuçta yerin altında bir tünel var ve bi çökse aylarca bizi bulamazlar heralde. Peki ya vagonlar ne kadar dayanıklı? Olası bir çökmede vagonlar kağıt gibi ezilir mi yoksa içeride mahsur mu kalırız?




 
"Senelerdir düşünürüm. Deprem anında metroda olsak ne olur?"

ez, gg. Temizinden ahirete havale.

Çok çok basit şekilde magnitude kaynaktan uzaklaştıkça zayıflıyor. Metro gibi kaynağa görece daha yakın yerlerde sıkıntı büyüyor.
  • heritage  (05.11.20 11:31:18 ~ 11:33:33) 
daha da korkutayım mı?
marmaraydasın. üzerinde binlerce ton su var. o basınca vagon dayanır mı sence?

marmaray için deprem testleri yapılmıştı. herkes öyle diyor en azından. çökeceğini zannetmiyorlar.
  • sutlu nescafe  (05.11.20 11:49:06) 
İstanbul metroları 9 şiddetindeki depreme bile dayanıklı inşa edildi, deprem anında 30-40 yıllık bir binada olmaktansa metroda olmayı tercih ederim.

Ha o esnada elektrik filan kesilir de trenler durursa bir kargaşa olabilir, ama yapı yıkılmaz Allah'ın izniyle.
  • John Bloor  (05.11.20 11:56:18) 
Metro, marmaray falan muhtemelen depremde en güvenilir yerler.
Yalnız bizimkiler inşaatı yapan japon firmalara seçimlere yetissin diye aşırı baskı yapmışlardı. İnşallah bizimkilere uymamamışlardır.

  • prizmatik  (05.11.20 12:18:38) 
Metro depreme dayanıklı olsa ve hasar almasa bile çok büyük bir izdiham yaşanacaktır. Asansörler, merdivenler kesinlikle yeterli değil bu yüzden kargaşa sırasında ezilen insanlar olacaktır. Birde duvarlardaki, tavandaki kaplamalar düşebilir. Kadıköy metrosundaki duraklarda benim dikkatimi çeken çoğu zaman hep tavandan damlayan sular olmuştur. Umarım bir su basması gerçekleşmez.


  • GoodMorningTeacher  (05.11.20 12:39:24) 
marmaray şüpheli ama metrolar en güvenli yerler. sakın ola ki merdivenlere hücum edip izdihamdan öldürmeyin birbirinizi.


  • sarcophagus  (05.11.20 15:01:28) 
Olasi bir Istanbul depreminde insallah tum tanidiklarim metroda yakalanir.Ben Istanbuldaysam ben de metroda yakalanayim


  • turkuaz  (05.11.20 17:49:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.