[]

İddaa bataklığına düştüm

Abi bu ne bela bir şeymiş ya. Öylesine 8 liralık kupon yapmıştım 3 gün önce, 119 geldi. Sonra o 119 2 gündür şampiyonlar ligi maçlarıyla oldu mu 400. Çekeyim parayı diyorum ama şeytan dürtüyor. Yarın avrupa ligi maçlarına 200 atayım, ne gelirse kardır. 200 lira da hesapta kalsın hafta sonu lig maçlarına oynarım diyorum.

3 gündür ne sosyal medya, ne vatsap, ne telefon bakmaz oldum. Sürekli maç izliyorum. Ben toplam hayatımda bu kadar maç izlememişimdir ya.

illet ya valla illet.

* Bu arada sivas - karabağ maçı ne olur :DDDD

 
cok tehlikeli. beynin o 8 lirayi 10 katina, 40 katina cikarmanin aldigi hazzi uzun sure arayacak. eroin gibi dusun, kumar bagimliligi boyle bir sey, gercek bir bagimlilik. bu gibi kazanclar dopamin dengeni alt ust ediyor, o hissi tekrar yasamak icin hayattan kopartiyor beynin seni ve o amaca goturmeye calisiyor tum kuvvetiyle. bazi insanlar genetik olarak daha yatkin.

sonra ne oluyor? o heyecan icin oynamaya devam ediyorsun. tabii ki hic bir "edge" in olmadigi ve uzun vadede kaybetmen matematiksel olarak garanti oldugu icin kazanmak bir kenara kaybetmeye basliyorsun. bu sefer olur, bu sefer kesin diye diye daha cok kaybediyorsun. kendinden utanmaya basliyorsun "nasil bu kadar salak oldum nasil bu kadar para kaybettim" diye, sonra o paralari geri almak icin beynin hirs yapiyor, her seyi birakip ona kanalize oluyorsun, arada sansa kazandigin 3-5 sana hala imkanliymis gibi bir iluzyon yaratiyor ama o kazandigin 3-5 in yaninda kaybettigin daha fazla oluyor. gideren daha cok bataga dusuyorsun. arkadas iliskileri, aile iliskileri buyuk yara aliyor. zaman gidiyor, para gidiyor...

sen en iyisi yol yakinken beyninin bu bagimlilik yatkinligini farket, unutmaya calis, o 400 lirayla kendine guzel bir kiyak yap, yemek olur, sevdigin biriyle harcamak olur, bir luks ihtiyac olur. beyninin o hissi unutmasi biraz zaman alacak, ara ara "lan bi daha yapsak, kazansak, ne guzel olur di mi?" diyecek, bu uzuun bir sure olacak. buna direnmen lazim. ozellikle bastan amatorken kazanmak daha tehlikeli. genetik olarak bagimliliga bu kadar yatkinsan duble tehlikeli. irade isi degil bu. valla dikkat et. su an sordugun soru "eroyin denedim ulan ne guzel hismis milletin dedigi kadar var. bu arada bildigniz torbaci?" gibi bir soru. eyorlamam bu kadar, kolay gelsin.
  • robokot  (05.11.20 02:15:35 ~ 02:18:35) 
Ben olsam 300 çekip 100 ayırırdım. Belirli bir yüzde belirle ve o yüzdeden fazlasını ayırma.


  • dissendium  (05.11.20 02:17:45) 
Haksız kazanç. Öyle düşün.

Şimdi sen burada bir emek ve zaman ve enerji harcayıp bir iş yapıyorsun ve senin bu işinin üzerine millet paralı iddiaya giriyor, biri kazanıyor ve bir anda para babası falan oluyor, neymiş? Sen şu işi nasıl yapacakmışsın diye tahmin yürütmüşler. Sen çalışıyorsun parayı onlar kazanıyor. Aklına bu gelsin ve beynini bundan sıyırıp koparmaya niyet et.
  • 1bir1bir1  (05.11.20 02:36:14) 
Kaybedersin 3-5 gune.


  • baldur2  (05.11.20 03:08:55) 
şeytan, sen iflas bayrağını çekene kadar dürter. Hatta sonrasında cebe biraz para girdiğinde yine o dürtmeler söz konusu olabilir.
Bir ara bazı çevrede uygulama üzerinden bahis oynayanlar görüyordum. Avuçlarını yaladıklarıyla kaldılar.

  • Erva  (05.11.20 07:15:04) 
hacı abi 3 tane 1.1 maça bassan kazanma şansın 0,7.
yani 1.1'lik 3 maçtan oluşan bir kuponun tutma şansı %70
yani sıralı 10 kupon yapsan hepsi 3 maçtan ve 1.1 orandan oluşan en fazla 7. kuponu görebilirsin.
10tl'den başlasan en fazla 19tl'yi görebilirsin.
sonra hepsini kaybedersin.

400e bir kazak al kışın giyersin sıcak sıcak.
  • duyurukullanıcısı  (05.11.20 07:27:55) 
içeride 5 lira bırakıp çektim parayı. Çok zor oldu, elim ayağım titredi valla ama Düşmemişim şükürler olsun. Benim kumarım buraya kadarmış.

o 5 lirayı da avrupa ligi maçlarının hepsinin ilk yarı 1 gol oluruna bastım geçtim. ya tutarsa :DDDDDDDD
  • eazy  (05.11.20 16:46:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.