[]

Kovid pozitif çıktım psikolojik olarak darmadağın hissediyorum

2 gün önce kuru öksürük başladı dün de ateş halsizlik titreme eklem ağrısı vs. Kesin kovid oldum dedim. Gece acile gittim test yapmadılar bu sabah kovid polikinliğine gittim standart süründü röntgen kan testi yaptılar. Doktor kan testi ve röntgen iyi dedi ama sonuç pozitif.

Şu an influenza geçiriyor gibi hissediyorum parasetemol ile biraz şikayetlerim azaldı ama sıfırlanmadı. filyasyon Ekibi gelip ilaç Verdi. Hemen başladım ama psikolojik olarak çökük haldeyim sürekli kendimi dinliyorum nefes darlığı yaşıyor muyum yaşamıyor muyum diye. Sanki yaşıyor gibi de hissediyorum ama emin de değilim. Bir kaç akrabamız hastanelik olmuş genetik olarak benzediğimiz için ya ciğerlerime inerse diyorum. Kalbim çarpıyor resmen stresten.

Bir de verdikleri ilaç süresince asla emziremezsin dediler 2 yaş civarındaki bebeğim aslında emzirmeyi baya azaltmıştık sadece gece uykusuna geçerken emiyordu ama şimdi ememiyor ve asssla uyumuyor şu saat oldu cin gibi ayakta ve benim ayakta duracak enerjim yok.

Aslında Mart ayı başından beri çok dikkat ettik ve enfekte olmadık ama geçen saçma bir sebepten dolayı 2 akrabamla yemeğe gitmek zorunda kaldım. Ben aslında açık havada Bi yer ayarlamıştım ama dışarısı yağmurlu olunca bunlar içeri girmiş yemek yerken de maskeler çıktı mecbur ve akrabalardan biri doktor hastanelerde aktif çalışıyor ondan kaptım diye şüpheleniyorum ayların emeği bir çırpıda gitti.

Onun dışında kovid ile ilgili bir sürü şey okudum ve bir anda pıhtı atmasıyla meşhur olduğunu öğrendiğim. Ölüm herkesin başına ama küçük bebeğimin yalnız kalacak olması fikri beni çok korkutuyor. Çok depresif bir yazı oldu biliyorum belki de silerim.

 
endişelenmeyin, kızınız küçük olduğuna göre sizin de yaşınız genç demek ki. çok fazla kişiye bulaşıyor ve sizin yaşınızdakilere bir şey olma ihtimali çok düşük. zaten olsa bile kadınlarda erkeklere göre oran daha bile düşük. hiçbir belirti göstermeden bile atlatabilirsiniz. bu nefes darlığı falan sıklıkla psikolojik olabilen bir şey zaten.

geçmiş olsun şimdiden.
  • bohr atom modeli  (04.11.20 23:52:26) 
Yahu 60 yasinda gunluk 1500 kalori alan bunun yarisini kuru ekmekten alan insanlar iyilesiyor sikmayin caninizi. Hic duydunuz mu bi tane cok saglikliydi ama oldu seklinde birini?


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (04.11.20 23:54:06) 
1- Komik gelecek ama KORKMA
2- Ben temmuzu ayında pozitif oldum ve 1 hafta hastanede yatarak tedavi gördüm ( Mart ayından temmuz ayına kadar evden dışarı adım atmadım, kimse ile görüşmedim ve yalnız yaşıyorum ona rağmen oldum)
3- Nefes darlığı yaşamadım sadece yüksek ateş vardı ama bende psikolojik olarak -ulan acaba nefes alamıyormuyum- diyordum ama hersey normaldi aslında.
4- Ciğerlerimdeydi benim virüs ve doktorumun söylediği ciğerde var diye bulaştırma riskin çok düşük demişti
5- Sakin ol ve bol bol dinlen su iç, kötü düşünme mümkün mertebe her okuduğuna inanma haberlere karamsar yaklaşma. Ben hastaneye yatmadan önce her akşam fox ta görüyordum yok boru sokmuşlar ağzına, yok ventilatöre bağlamışlar vs doktor ilk covidsin dediğinde eyvah dedim kimbilir napıcaklar banada, sadece serum ve hap ile iğleştim.

Çok geçmiş olsun
  • paramolacak  (04.11.20 23:55:59) 
Tedbir ayrı endişe ayrı.
Geçmiş olsun ama şu anda merak etmeyin. Çevremde o kadar çok kişi hafif ateşle atlattı ki bunu. Bir şekilde sayı arttı ama şiddeti azaldı gibi geliyor.
Yine tedbirli kalmalı tabi. Yanlış sonuç çıkarılmasın ama yakalandiysaniz da doktorlara uyun,icinizi fersk tutun. Çocuğunuzu siz buyuteceksiniz :)
  • kisa  (04.11.20 23:56:37) 
Sen çok fazla korkuyorsun. Birilerinin istediği derecede korkuyorsun. Evet dedikodu kültürüyle yönetiliyoruz bunu fark edelim lütfen.

Sana şu kadar söylüyorum:

Salgın başlayalı 8 ay oldu. Bu süre içinde Türk halkının yarısının ölmüş olması, dünya nüfusunun cidden azalmış olması gerekmez miydi? Eğer gerçekten bahsedildiği kadar bulaşıcı ve öldürücüyse?

Kendin kaşınmışın gitmişin test mest bulaşmışın hastaneye. Keşke bulaşmasaydın, sadece temiz ve sağlıklı yaşasaydın güneş ışığı ve d vitamini c vitamini alsaydın sakin sakin geçer giderdi. Bebeğe filan da bişey olmaz aslında, kesinlikle eminim.

Yine de yapabileceğin, zeytini zeytinyağını sütü peyniri unu cevizi vs hep doğal olandan almak, tarladan halka şeklinde. Market ürünlerine olabildiğince el sürmemek. Ekmeğini kendin yapmak. Şekerden tatlıdan uzaklaşmak, yağ olarak sadece hakiki zeytinyağı ve tavsiyeyle filan bularak hakiki tereyağı kullanmak. Bebeğe de bu şekilde yedirmek. Gün ışığını ve temiz havayı olabildiğince almak. Takviye d ve c ve b vitamini almak. Magnezyum'a göz kırpmak, çinkoya göz süzmek.

Çok fazla korkmuşsun ya sen niye plasebo nosebo denen şeyleri bilmiyorsun anlamıyorum ki?
  • 1bir1bir1  (04.11.20 23:58:01) 
İki ablam, ablamın tüm ailesi ve annem korona oldu. Bir ablam ağır geçirdi ki astımı da vardı ve eklem ağrılarından ötürü uzun süre ayağa kalkamadı ve ödem oluştu, tüm vücudu şişti. Annem ise ilk beş gün çok kötü geçirdi ki kendisi 65+ yaş konumunda. Ben de geçen hafta doktora gittim ve doktor, herkeste koronanın aynı seyretmediğini, kişiden kişiye değiştiğini belirtti. Siz de panik yapmayın. Bakın bizimkilerin hepsi iyileşti ve ablamın astımı olmasına rağmen ve biraz zor olsa da 15-20 günde toparlandı. Hastaneye yatmadı. Diğer ablam ciğerlerinden ameliyatlı olmasına rağmen o da ağır geçirmedi. Dolayısı ile doktorun dediği gerçekten doğru. Kişiye göre farklılık gösteriyor. Siz de iyi düşünün, iyi olun. Geçmiş olsun. Atlatacağınıza inanıyorum. Güçlü durun. Bu arada hepimiz yakalanacağız büyük ihtimalle. Kaçmak yok galiba bu hastalıktan.


  • cemallamec  (04.11.20 23:59:33) 
Çok abartmışsınız. Medya sağolsun ölüm fermanı gibi lanse ettiği için haliniz normal.


  • catch the arrow  (05.11.20 00:07:31) 
Bazı kullanıcıların yazdığı gibi bu hastalık basit, belirti gösteren kişilerde ilaçsız geçecek bir hastalık değil. Belirti göstermeyen kişilerin bile akciğerlerinde virüsün yarattığı izler görüldü. Pandeminin ne yazıkki etkileri birkaç yıl daha devam edecek. Siz aklı başında bir insan olarak pandeminin başından beri düzgün bir şekilde dikkat etmişsiniz. Şuan yaşadığınız endişeli ruh hali hele bir anne olarak çok normal. En hafif nezlede nasıl dinlenmeniz gerekiyorsa şuanda elinizden geldiğince dinlenmeniz lazım, bebekle çok zor biliyorum. Sadece yorgun, uykusuz gibisiniz.

Ciğerlerinize inmiş olsaydı doktorunuz fark ederdi. Bence şuan çok şanslısın. Zaten belirtileriniz azalmaya başlamış. Bu süreçte biraz kafanızı dinleyip, dinlenecek zaman bulabilirseniz çok daha iyi olacaksınızdır.

Pıhtı atması tehlikesi hastalığı riskli geçirip, tedavisi çok iyi takip edilemeyen hastalarda çok nadirde olsa var. Aşağıya link bırakıyorum konuyla ilgili göz atabilirsiniz.

twitter.com
  • GoodMorningTeacher  (05.11.20 01:26:16) 
Ablacım dünyada 48 milyon vaka olmuş, bunların sadece 1,22 milyonu ölmüş. Yüzde 2,5 civarı. Bunlardan da 40 yaşın altındakiler çok çok düşük. Yani virüs kapan herkes ölmüyor. Grip gibi düşün.
Yani istatistik olarak bile çok düşük bir risk altındasın. Ayrıca bu kadar evham yapıp bu kadar titiz olursan senin için daha sıkıntılı geçer. Sakınan göze çöp batar çünkü. Komple umursama demiyorum ama Sen tedbirini al takdiri Allah'a bırak bu yeterli. Hangi şehirdesin bilmiyorum ama elimizden bir şey gelirse de haber ver.

  • etna  (05.11.20 08:48:52) 
Yav korkma korkma. Şimdi haliyle garip geliyor ilaç getirmeler filan bir de basın ve çevre etkisi var. Yanlış anlaşılmasın virüs yok filan diyen tayfandan değilim ama şu an için sıradan bir durum olmadığı için "olağanüstü" bir durum gibi davranıyor herkes.

Eğer hastanede değil iseniz, yoğun bakımdan filan yazmıyorsanız bu satırları korkacak hiiiç bişey yok. Pıhtı ciğer filan bişey olmayacak.

Mis gibi tatil işte uzatınız ayaklarınızı en sevdiğiniz filmleri dizileri izleyiniz.

Yeme içmeye dikkat, yararlı vitaminli şeyler tüketin bol bol kendinize bir bebek gibi bakın.

(Hatta inanmıyorsanız bana iddiasına girelim -bebekle ilgili kısım hariç çünkü onunla ilgili tecrübem yok- gayet rahat bir şekilde atlatacaksınız.)

1-2 haftaya hastalık bitecek ve hayatınız gayet güzel devam edecek merak etmeyin.

Aklınıza bişey takılırsa bana yazabilirsiniz, çoook geçmiş olsun.
  • infernalcadre  (05.11.20 08:52:22) 
covidle ilgili bilgileri herkes vermiş ben kızınızla ilgili kısım için konuşayım. ben de başka bir ilaç nedeniyle oğluma bıraktırmak zorunda kaldım ve yatmadan önce annecim bak bu gece artık anneden süt yok, sana biberonla süt vereceğim. (o güne kadar inek sütü içmemişti) İstersen onu içebilirsin. Annenin sütü bitti dedim. ilk başta bi kaç dakika ağladı ama sonra kabullendi. Bi kaç gün biraz huysuzluk yapsada çabucak alıştı. seçenekler sunun ona. ve güzel bir şekilde anlatın sizi anlayacağına eminim


  • i am a legal alien  (05.11.20 11:30:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.