[]

3g interneti yerel ağa aktarmak(raspberry pi'li soru)

merhaba arkadaşlar, sabit internet bağlatamayınca turktelekom evde wifi aldık. internet gelince iptal ettireceğim için modem almamıştım.

şimdi bu hattı eşimin çift hatlı telefonuna takıp paylaşım yaptık ancak eşim internet açıkken kendi hattından arayamamaya başladı.

3g vınn'ım var ama elimdeki adsl modem, usb modemden internet paylaşılmasını desteklemiyor.

ben bu modemi elimdeki raspberry pi'ye taksam, onu da ağ kablosuyla modem/router'a aktarsaminterneti yerel ağa paylaştırabilir miyim?

 
ugrdmr.wordpress.com

şurada benzer bir şey yapmışlar, ama sizin bir de vınn'ı pi'a tanıttıktan sonra, pi'ın lan'ından modeme o bağlantıyı nasıl bridge edeceksiniz? mutlaka yabancı kaynaklarda yapılmışı vardır. araştırın.
  • malheiros  (04.11.20 23:51:51) 
Birebir aynı şeyi birkaç ay önce yaptım. Biraz linux bilgin varsa kolayca yapabilirsin. O eski 3G Vınn'ların hızı inanılmaz düşük, birkaç megabit internet ancak alabiliyorsun. Benim lokasyonum nispeten merkezi olmasına rağmen (ist-ataşehir) çok yavaştı maalesef. Vınn'ı da boşuna almış oldum.

4G destekli bir usb stick bulman lazım yani özetle.
  • roket adam  (05.11.20 00:57:29 ~ 00:58:56) 
yok yahu o kadar yavaş değil, 6 mbit alabiliyorum fast.com da, bu bana yeter


  • hoot  (05.11.20 02:48:29) 
ama şuan daha büyük bir problemim var, o da bu hilink modem saçmalığından dolayı modem mass storage modundan 3g moduna geçmiyor


  • hoot  (05.11.20 02:49:56) 
Hocam bir adrese gidiyodun modemi taktıktan sonra, alet seri modem olarak tanınıyordu, sonra da gidip bir komut yazıyordun kalıcı olarak mass storage modunda çıkıp seri modem oluyordu diye hatırlıyorum. USB mode switch falan muhabbeti şeklinde aratabilirsin. Ama vınn'ı usb'den bağlayıp aldığın hızı, raspberry pi'ye bağlayıp, bağlantıları köprüleyip raspberry'i kendi bilgisayarına takınca alamayacaksın. Gerçi ben pi zero kullandım belki ondan da olabilir ama vın normalde birkaç mbit verirken bu işlemden sonra 1 megabiti zor gördüm, latency de felaketti.


  • roket adam  (05.11.20 11:55:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.