[]

benzin gibi kokan zeytini ne yapmalı?

migros'tan şu zeytini aldım: www.migros.com.tr

belki normali budur ama kokusu ve tadı çok garip geldi. bunu normalleştirmek için ne yapabilirim? içine bir şeyler (neler?) katıp suya veya yağa mı yatırsam?

bir de tavsiye ettiğiniz bir zeytin markası/türü var mı?

 
İade etmek lazım sanırım. Benzin gibi kokan zeytin mi olur ya? Biz zeytinlerimizi tanıdık üzerinden alıyoruz doğrudan zeytinlikten.


  • 1bir1bir1  (04.11.20 23:38:22) 
Size niye öyle koktuğunu söyleyeyim ekonomi çok iyi olduğundan bu zeytinlerin içindeki zeytin yağını alıp içine mısır yağı katıyorlar da ondan :) Aynı markanın küçük boyunu aldım geçen aynı koku var, içindekilere baktım mısıryağı yazıyor. Siz d ebunun içindekilere bakın %99 öyledir. Gittim beğenmedim dedim değiştirdim, migros sıkıntı çıkarmıyor bu durumlarda.


  • koskoca kirpi  (04.11.20 23:46:33) 
Yillanmis Riesling niyetine...

Yok yok geri verin.

Kesinlikle kalitesinde bir sorun oldugunun gostergesi. Genelde cok kotu zeytinyagi oyle kokar, zeytinde hic duymadim.
  • buf-e kür  (04.11.20 23:47:05) 
@1bir1bir1

iadeyle uğraşamam, zira paketini attım çoktan :)
direkt benzin istasyonunda satılan 95 oktan kurşunsuz benzin gibi kokmuyor :D
ben benzettim. garip bir koku. salamura, sele, yağlı sele, kuru sele bir sürü çeşit var.
acaba yapılması gereken bir şey mi var? yoksa yağda ya da suda bekletir, yine değişiklik olmazsa kuşlara veririm.
  • tabudeviren  (04.11.20 23:48:24 ~ 23:49:27) 
@koskoca kirpi

haklı olabilirsin. çünkü yedikten sonra gırtlağımda garip bir tat da bıraktı.
yarın hemen migros'a gidip bakayım.
  • tabudeviren  (04.11.20 23:50:43) 
zertum organik tavsiye ederim. migros'ta var.


  • lemmiwinks  (05.11.20 10:58:56) 
@koskoca kirpi

gittim baktım hakikaten de içinde mısır yağı varmış. ama raftaki diğer zeytinleri incelediğimde de içlerinde mısır yağı veya mısırözü yağı olduğunu gördüm. yağsız olan az zeytin var.
  • tabudeviren  (05.11.20 14:51:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.