[]

Kişisel gelişim planı yapıyormusunuz?

Selam Sayın Romalılar,
Başlıkta da belirttiğim gibi kişisel gelişim için bir plan yapıyormusunuz? yapıyorsanız nasıl yapıyorsunuz? Kullandığınız bir yöntem var mı?
Ben iki senedir başladım bu olaya ama çok efektif gitmiyor. Şöyleki onenote üzerinden yıllık olarak bir plan hazırladım sonra ise planları sınıflandırma yaptım. Aylık olarak ilerlememlerimi işliyordum fakat etkili olmuyor artık ve ilerlemeleri tam anlayamadığım için motivasyonum da sıkıntı oluyor. Bunun yerine asana veya trello gibi uygulamalar üstünden bçalışma yapsam? Tabi ki yöntmeler ya da verimlilik kişiden kişye değişir ama sizlerinde varsa bir yöntemi nasıl birşey uyguluyorsunuz?


 
Evet yapıyorum, iş, spor ve kitap okuma olarak belirledim üç alanımı. Birincisi hedeflerini ölçebiliyor olman lazım, ikincisi çok küçük hedefler koyarak başlamak lazım, motivasyon ancak öyle çözülüyor. Örnek veriyorum: ü

2020'de ayda 1 kitap okuyacağım dedim, şu anda 13'teyim, hedefimin ilerisindeyim.
Karantina kalkınca haftada en az 2 kere sportif bir aktivite yapacağım dedim, mutlaka yapıyorum, hiç bir şey yapamıyorsam yoga yapıyorum. Bunları strava ile loglayıp takip ediyorum.
İş konusundaki plan çok ayrı bir şey detayına girmeyeyim. Yani çok büyük, etraflı planlar yaparsan kaybolursun boğulursun. Hemen yarın başlayabileceğin, çok küçük hedefler koyman lazım.
  • roket adam  (04.11.20 22:24:58) 
yapmıyorum. çünkü uymayacağımı biliyorum. o disipline sahip değilim, sıkıştırılmaya (baskıya?) gelemiyorum, kendi kendime baskı yapmak istemiyorum. yazdıklarını okuyunca, düşününce bile daraldım bak. neyse, uymayacağım belli olan planı da yapmıyorum haliyle.


  • pati  (04.11.20 22:32:12) 
Yapıyorum. Tamamen uyabiliyorum diyemem ama elimden geldiğince hedeflerimi gerçekleştirmeye çalışıyorum.

Sert kapaklı bir not defteri aldım, ona yazıyorum. Sık sık kontrol ediyorum.
  • hayirsiz  (04.11.20 22:36:45 ~ 22:37:29) 
@cat in the that ve @hayırsız Defter ile hiç verimli olacağını düşünmüyorum benim için. Tabi herkes için durum farklı ama yine de teşekkürler. Defter işini biş planlamasında kullanıyorum daha efektif oluyor ama ne bileyim farklı aktiviteleri oraya yazmak ve sürekli yanında bulundurmak falan çok efektif gelmedi. Ama yorumlarınızi için teşekkürler.
@roket adam: belki dediğiniz gibi planları çok paraçaya bölmek daha mantıklı gibi. Teşekkrüler
@pati :Sıkışaltırma veya baskı olarak değilde normal günlük aktivite gibi düşnmek lazım. İlk başlarda sıkıcı gelse de rutin haline gelince güzel oluyor ama sonra benim gbi de olunabiliyor.
@j r r tolkien hayrani:siz de umarım başlar devam ettirirsiniz. Be nde işte uymayınca vicdan oluyor o yüzden daha huzursuz hissediyorum.
  • spacevan  (04.11.20 23:00:39 ~ 23:06:11) 
planla yapamıyorum ben onu. meraklı ve ilgi alanları olan bir insan olarak bana uygun bir şekilde geliştiriyorum kendimi. herkesin her konuda gelişmiş olmasının imkanı yok zaten, sırf bir şeylerimi geliştirdim diye yapılan gelişimlerin suni ve balon olduğunu düşünüyorum. motivasyonun sıkıntı olması da bu yüzden. benim hayat felsefemde bir şeyi yapmak için motivasyon arıyor ve ihtiyaç duyuyorsam aslında o şey benim için uygun değilmiş diyip kalkışmıyorum bile. öte yandan ilgimi merakımı çeken ve yaparken tatmin olduğum "gelişim" konularında ise kendiliğimden devam ediyorum.


  • Bruce  (04.11.20 23:28:43) 
Ben normalde plan ve düzen hastasıyım ama bu konuda yapamam çünkü çok değişkenim. Sürekli farklı konulara merak salıyorum ve oralardan yeni şeylere geçiyorum. Kişisel gelişimle alakalı bir haftalık ve aylık planlar yapınca bu beni sadece streslendiriyor. Bazı anlar geliyor canım hiçbir şey yapmak istemiyor. Bazı anlar geliyor inanılmaz verimliyim. Canım bir şey yapmak istemediğinde vicdan azabı yaşamak istemiyorum.

Bu yüzden ben genel hedefler koyuyorum. İş dışında kafamı rahatlatacak ekstra hobi bulayım diyorum 2-3 tane şey yapıyorum. Kendimi bu konuda geliştirmem lazım diyorum o alanla alakalı kitap, video, eğitim bakıyorum gibi. Biraz daha spontane gidiyor.
  • jazzabel  (04.11.20 23:32:12) 
@Bruce Teşekkürler yorumunuz için, evet ilgi alanının olması büyük bir motivasyon kaynağı fakat farklı alanlarda bilgiler edinmekte bence çok önemli. Ben alınan bir bilgnin ilerde mutlaka karşına çıkacağına inanan biriyim. İşte bazı uzun süren hedefler için bir anda oturup çalııp bırakmak bana mantıksız geldiği için planlama yapmak bana doğru geliyor. Tekrar teşekkürler yorumunuz için.


  • spacevan  (04.11.20 23:40:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.