[]

Yapay zeka suratlarda bir şey rahatsız edici değil mi?

ben bulamadım. sanki çoğunun sahte olduğu belli gibi. simetriden mi acaba?

thispersondoesnotexist.com


 
Bu yapay zekâ suratı mı emin misin?


  • 1bir1bir1  (04.11.20 21:43:22) 
her yenilemede farklı surat


  • ya ben lan neyse  (04.11.20 21:43:58) 
Simetri değil. Özellikle simetrik yapmamışlar hafif bozukluklar var. Eğer bunlar yapay zeka ürünleri ise. Bence değil.


  • 1bir1bir1  (04.11.20 21:46:04) 
sahte olduğunu anlayabiliyorsan helal olsun :). ai tarafından üretilmiş bazı insan yüzü fotoğraflarının fake olduğunu anlayabilmek için yazılımlar geliştiriliyor belli parametreler verilerek, fakat bu parametreler ortaya çıktıkça fake yüz oluşturma teknolojisi gelişiyor. özetle çıplak gözle anlayabileceğimiz seviyeyi çoktan geçtiler.


  • gule gule  (04.11.20 21:50:17 ~ 21:51:45) 
sitenin sahte yüz ürettiğini bildiğiniz için detayları farketmeye odaklayabiliyorsunuz kendinizi, ağız etrafında ve diş yapısında genelde gölgelendirmelerde deformeler belli oluyor, bu resimlerin 1000 tanesini haberi olmayan 1000 kişiye gösterin hiç biri sahte olduklarını farkedemez. (saçında dudak göz çıkan deformeler hariç)


  • nahtoderfahrung  (04.11.20 21:55:52) 
Bunlarin hepsi StyleGAN2 sistemiyle uretilmis yapay yuzler (siteyi her yuklediginizde yeni bir tanesini gorursunuz), evet gercekte boyle insanlar yok (sitenin adindan anlasilacagi gibi).

Cogunun sahte oldugunu anlamanin sebebi sahte olduklarini bilmen. Bilmesen anlayamazsin. Hiperkritik bir sekilde bakiyorsun.
  • robokot  (04.11.20 21:56:09 ~ 21:57:04) 
@gule gule: beyaz diş, gözlerde kırışık ve simetri fix. bazıları zaten yarı gözlüklü falan. gözlük tam yüklenmemiş.


  • ya ben lan neyse  (04.11.20 21:56:44) 
bence problemli noktası fotoğrafların kötü bir lensle çekilmiş gibi duruyor olmasından kaynaklanıyor. şöyle burunlarından biraz tutulup bize doğru çekilse fotoğraflar normale döneceklermiş gibi. Aşırı düz, dar bir lensle çekilmiş gibiler. Baktığında başını ağrıtan fotoğraflar bence de.
Biraz inceledim başım ağrıdı hemen. Rahatsız ediciler bence de. Ve dahi belki de yüz bölgeleri farklı içeriklerden birleştirildiği için biz kaşı gözü ağzı senkronize olmadığı için surat ifadelerini anlamsız buluyor da olabiliriz. Mikro mimikleri denk gelmiyor olabilir. Bunu tespit edebilecek akademik bilgiye sahip değiliz ama her sıradan vatandaş aslında surat ifadesi okumayı öğrenerek büyüyor bence. Bir gariplik olduğunda anlayabiliyoruz bişeylerin ters gittiğini.

  • andoreii  (04.11.20 22:00:20) 
Bir de bu kadar buyuk surat fotolari gormeye de cok alisik degiliz. browser penceresini kucultup deneyince o buyutulen detaylarin cok da onemli olmadigi anlasiliyor.


  • robokot  (04.11.20 22:03:39) 
tabii ki 100% accuracy ile üretilmiyordur, yoksa dediğim yakalayan yazılımların da çalışması olası olmazdı. bizim farkedebilmemizin nedeni de denildiği gibi fake olduklarını bilmemiz, eğer içerisinde hem gerçek hem fake 100 fotoğraf olan bir seti değerlendirmemiz istense doğruluk oranımız tahminimce 60-70'i zor görürdü :). konuyla ilgiliyseniz pınar yanardağ hocanın paylaşımlarını takip edebilirsiniz, sadece yüz değil neredeyse her şey generate edilebiliyor bu hem korkutucu olsa da hem de heyecan verici :).

www.youtube.com
howtogeneratealmostanything.com
twitter.com
  • gule gule  (04.11.20 22:13:37 ~ 22:15:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.