[]

Su kuyusunu kullanmak zemine zarar veriyor mu?

Oturduğum binanın yolun karşısındaki binanın en alt katında çok büyük bir hamam var. Sanırım bu hamam kadın ve erkek bölümleri olmak üzere dört katlı. Binanın üstü de 5 katlı, evler var. Hamam su kuyusu açtırmıştı, 140 metre derinliğinde diye hatırlıyorum. Senelerdir bu kuyu suyunu kullanıyor hamam.

Rıza Apartmanı’nda da sanırım senelerce kuyu suyu kullanıldığını ve su çektikleri için zeminin boşaldığını söylemişlerdi. Şimdi bu hemen yakınımızdaki binanın da zemininde böyle bir durum var mı nereden bileceğiz? Oranın zemini boşalıyorsa bizimkine de etki etmemesi düşük bi ihtimal.

Hamam binası 99’dan sonra yapıldı, bizim bina 99 depremini gördü bu arada.

Lokasyon İzmit :(

 
140m oldukça derin ama o kuyu açılırken zemin etüd raporu alınmıştır diye düşünüyorum. Bu etüdde yer altı su seviyesi ve yer katmanları belirlenmiştir. Galeri falan var mıdır diye yorumlanmıştır. O raporu isteyebilrisniz hamamdan ya da belediyeden? Ya da yeniden zemin etüdü yaptırabilirsiniz.


  • sarcophagus  (04.11.20 18:56:41) 
direkt temelin altındaki seviyelerde çekiyor olsa kısa sürede (1-5 yıl) gibi binada oturmalar olmaya başlardı. 140metre çok derin ama zeminin yapısına göre hiçbir şey olmaz denemez. bir de çekilen su yeraltı suyuna göre çok az olabilir, veya su yenileniyor olabilir falan etüt etmeden bilinemez.


  • malheiros  (04.11.20 23:14:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.