[]

Paranın döviz ve altında durması VS araba almak [yatırım tavsiyesi gibi]

Bunu bir yatırım gibi düşünebiliriz.
Ailem bir ev sattı ve bunu kardeşlere paylaştırdı.

Yazın altın ve dolara çevirip bankaya koydum. İlerisi için güvence parası gibi bir şey.

Yaşım 26, yakında ehliyet alacağım. Artık arabaya ihtiyacımın olduğunu net bir şekilde görüyorum. Ehliyeti alıp arabasız kalınca da bir anlamı olmayacak, unutacağım.

60 bin liraya denk gelen bir para bu. Bankada kalmaya devam mı etsin yoksa şimdi bununla araba alsam yatırım sayılabilir mi? Ekstra avantajı da bu sayede pratik yapmış olacağım, arabaya sahip olmamın rahatlığını yaşayacağım.

 
Araba benim için bir ihtiyaç, param varsa ve arabam yoksa araba alırım paranın altında dövizde olması sorun olmaz, araba alınca da araba şeklinde yatırım oluyor. TL'de kalmadığı sürece ne alırsan al yatırım oluyor zaten.


  • angelus  (04.11.20 14:30:46) 
Ben bi duyuru acmistim kavun mu alayim domates mi diye gercekten tl harici her sey yatirim kabul edilebilir bu ulkede.

Surekli araba fiyatlari daha ne kadar artabilir ki diyorum ama galiba sonsuza kadar bu ivmeyle artmaya devam edecek o yuzden al gitsin. Sadece araba fiyatlari degil ki markette gorup pahali diye almadigim sosisi bile almadigina pisman oluyorsun bir ay sonra.

Arabaya ihtiyac da varsa bence al gec
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (04.11.20 14:37:01) 
Araba ihtiyaç ise seçim şansı olmaz, alınmak zorundadır.

Fakat piyasa çakal doluyken 60.000 liraya alınacak araba eski ve sorunludur diye düşünürüm. Anca tanıdık falan satarsa olabilir. Yoksa vergisi, benzini, arızası derken büyük külfet.
  • Novice  (04.11.20 14:37:41) 
Bende aynı durumdayım takip edeyim. Aslında aracım var ama yükseltmek istiyorum.
Bende bu ikilemdeyim döviz sadece değer kotuyor, onun yerine araba daha mantıklı gelmeye başladı şu durumda.

  • spacevan  (04.11.20 15:37:53) 
geçen yıl 1 çuval un (50 kg) 80-85-TL idi.
bu yıl 200-TL yi geçmiş durumda.
yatırım tavsiyesi değildir :-)
  • ankara06  (04.11.20 18:31:11) 
Şuan ki piyasada alacağın 60.000 tl lik araç, ileride satarken çok küçük bir miktar kâr elde ettirecektir. Muhtemelen sorunları olan bir araç olacaktır. tamir masraflarını listeye eklemiyorum.

aşağıda paylaştığım tutarlar ortalama olup, kişiye, şehre ve kullanım şartlarına bağlı değişkenlik gösterecektir.

MTV (ortlama 10 yıllık araç için) = 730 tl
trafik Sigorta = 900
kasko = 1000
aylık yakıt (500 km) = 300 tl / yıllık 3600 tl
yıllık bakım = 500 tl
temizlik (yıllık)=200 TL

toplam = 6930 tl (aylık ~ 578 tl)

Yani bir araba aldığınızda size aylık maliyeti 578 tl oluyor.


araç bir yatırım değildir. her zaman kaza riski ve buna bağlı değer kaybı söz konusudur. Sadece daha iyi bir araç alırken size ek kaynak olacaktır.
  • janavarorion  (04.11.20 19:58:54 ~ 20:00:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.