[]

sitenin deprem yönetmeliği hakkında attığı mail

Nef inistanbul sitesinde oturuyorum, müşteri hizmetlerinden sitesinin güvenirligi ve yapılan işlemler hakkında bilgi almak istedim,

Ancak içinde herhangi resmi belge olmayan , sadece yazı şekilde olan mail geldi,
Ben tatmin olmadım , siz oldunuz mu

İnistanbul Projesi ile ilgili deprem konusunda merak edilen tüm detaylı bilgiler aşağıdaki gibidir.



Saygılarımızla.



· İnistanbul projesi son deprem yönetmeliğine göre hazırlanmış onaylı ve ruhsatlı projelerin, Belediye yetkili mercileri ve bağımsız yapı denetim raporlamalarıyla yürürlükteki kanunlara göre sahada uygulanmasıyla inşaa edilmiştir.



· Zemininden çatısına kadar sadece tasarlanmış projelerin uygulanması ile yetinilmemiş alanında Türkiye’nin önde gelen bilim adamlarıyla istişare edilerek onların gözetiminde uygulama yapılmasına özen gösterilmiştir.



- Zemin dayanımı konusunda Yıldız Teknik Üniversitesi Zemin Mekaniği Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Sönmez Yıldırım danışmanlığında uygulama yapılmıştır.



- Yapının tüm temel sistemleri yol kotundan aşağı sağlam zemin üzerine oturacak şekilde dizayn edilmiştir.



- Tüm proje istisnasız radye temel üzerindedir.



- Tüm bina çevresi göçmeyi engellemek ve daha iyi su izolasyonu yapabilmek için perde duvar yapılmıştır.



- Statik hesap ve dizayn konusunda ülkemizin önde gelen mühendislik firmalarından İstanbul Mühendislik ile çalışılmış olup İnşaat Yüksek Mühendisi Ömer Yalçın ve ekibi dizayn tamamlamıştır.



- Deprem konularında da çalışmaları bulunan Yük. İnşaat Mühendisi Günkut Barka ( Barka Mühendislik ) projemizin statik danışmanıdır. Tüm hesaplar bu gözle değerlendirilmiştir.

 
Türkiye de son deprem yönetmelikleriyle beraber, özellikle istanbulda yapılan binalar 8-8.5 şiddetine dayanıklı inşaa ediliyor. Zaten böyle nef vs gibi büyük projelerde bir hile hurda olduğunu da sanmıyorum içiniz rahat olabilir.


  • avatar is back  (04.11.20 14:10:32) 
avatar +1


  • lcha  (04.11.20 14:15:03) 
öğretim görevlisinin ve inşaat mühendisinin ismini bile vermişler. hile hurda olsaydı bu kadarını yapamazlardı.


  • etna  (04.11.20 14:16:03) 
İçinizin rahat olması için mevcut durumla ilgili bilgilendirme yapmışlar. Resmi bir geçerliliği olamaz böyle bir evrakın ama her madde kendi içerisinde resmi olarak ıspatlanabilirdir. Nef'ten bu bahsettiklerini yapmamasını beklemem.


  • pass  (04.11.20 14:30:11) 
Tek başına deprem hesabi diye birsey yoktur, binanin kendi ağırlığı, bir miktar insan yükü vs. İle kombine edilip hesap raporu olusturulur yuzlerce sayfalık birseydir. Bu bina depreme dayanir gibi birsey arıyorsanız öyle bir sonuç yazılmaz raporlara. Iciniz rahat etmeyecekse, Mevcut projeleri ve hesap raporlarını isteyebilirsiniz. Ruhsatin alındığı belediyede de bir nüshası vardir. Disardan bir expert İle anlaşıp incelemesini istersiniz. (Ki bence hiç gerek yok)
Danışmanlık aldıklari sektörde saygin kişiler, hile hurdaya girip isimlerini lekelemek istemezler.
Ve evet bence de detaylıca ve anlayacaginiz basitlikte yazmışlar..
  • ya volna  (04.11.20 14:41:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.