[]

Zorunlu deprem sigortası hakkında

Şimdi kafama takıldı.

İzmir depreminde bir çok kişi evsiz kaldı, buna ek olarak önlem amaçlı evlerine sokulmayan kişilerde mevcut.

Elektrik, su abonesi olabilmek için bu DASK yapılması da gerekli bir durum.

Ama ya ben denk gelmedim ya da bununla ilgili haber yapılmıyor.

Sorum şu; devlet bu insanlara 30.000 tl eşya yardımı ve kira desteğinden falan bahsediyor. Bu insanların ayrıca DASK tan dolayı ekstra alacakları bir para olacak mı ? ya da biz bu evlere tehlikeli dedik ama siz oturmaya devam ettiniz. hakkınız yok mu denilecek.

 
DASK yeni evlerde geçerli değil mi? Sıfır ve krediyle ev alırsan banka sana zorla yaptırıyor da onun dışında bir mecburiyet var mı bilmiyorum. Tabi, kişi kendi evi için gidip yaptırabilir ama bunu yapan da zor.


  • cemallamec  (03.11.20 21:16:41) 
Dask yeni aboneliklerde zorunlu, onun haricinde zorunlu değil. Yıkılan evlerin eski olduğuna ve çoğunun ev sahibi olduğuna bakarak, bir çoğunda dask yoktur sanırım.


  • etna  (03.11.20 21:57:21) 
Aslında bu mantıkla DASK'lı olmayan evlere yardım yapmaması lazım. DASK yaptırmayan adam da yardım alacaksa mecburiyet harici kim neden DASK yaptırsın. Eskiden konut sigortasının içinde deprem riski zaten vardı, devlet oradan da cebi doldurmak için DASK çıkardı şimdi de bizzat kendisi sallamıyor garip.


  • koskoca kirpi  (03.11.20 22:19:18) 
Zorunlu deprem sigortası bilinenin aksine sadece alım satımda değil her zaman zorunludur. Ama kim denetliyor? Anca alım satımda denetlendiği için alım satım sırasında yapıyorlar
Türkiye'nin sorunu bu, her türlü kural kanun var ama hiçbiri uygulanmıyor.

  • asbe  (03.11.20 22:31:31) 
dask in da ust siniri var bu arada evin tamaminin bedelini odemiyor


  • egokalp  (03.11.20 23:02:28) 
DASK hep zorunlu ve mesela kiraci olarak bile ev tutup faturalari uzerine almak istediginde hep DASK police fotokopisi soruyorlar, ev sahibinden alip gosteriyorsun. Yoksa ne su gaz elektrik baglatabiliyorsun, ne de kendi uzerine alabiliyorsun kiralarken.


  • robokot  (03.11.20 23:10:44) 
Yıkılan binalardaki çoğu kişi eskiden beri orada ikamet eden daire sahibi, ya da eski kiracı ise daskı yapmaları için bir mecburiyet önlerine çıkmamıştır.

Kiracı değişiminde (yeni aboneliklerde) daskın olmadığı aklımıza geliyor ve yaptırıyoruz.

Bir çoğunun daskı yoktur +1, olanlar da dairelerinin yeniden yapım bedeli kadar ödemeyi dasktan alırlar.

Dasktan ödeme almak şu demek değil, senin dairen 600 bin lira edebilir satarsan, ama yeni yapsan 200 bin maliyeti var. Dask sana 200 bin maliyeti öder, şişmiş piyasa bedelini değil.

Çünkü bina yıkılınca arsa değeri kaybolmuyor, sadece bina yapım maliyeti ve moloz kaldırma maliyeti çıkıyor ortaya, arsa hala orada.
  • John Bloor  (04.11.20 10:34:53) 
bu yıkılan evlerin hiçbirinde dask yokmuş gibi bir şeyler denilmişti habertürk yayınında. yani kimse dask dan para alamayacak.

isterse 2-3 milyonluk daire olsun dask da zaten maksimum 240 bin lira veriyor.
  • ada meltemi  (04.11.20 10:42:10 ~ 10:42:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.