[]

Araç Periyodik Bakımı

Aracın son periyodik bakımının üstünden 1 sene geçtikten sonra yıllık bakıma birkaç ay geç sokarsak bu yasal bir probleme neden olabilir mi acaba? Bir de o bir sene içinde toplamda 3-4 bin km yol yapılmıştır muhtemelen, bu birkaç aylık gecikme mekanik bir probleme nede olur mu? Bu arada araç 4 yaşında. Teşekkür ederim.




 
Ben 1.5 sene sonra götürdüm. 20 bin bakımı gelmiş unutmuşum, 24 binde götürdüm. Sorun olmadı.


  • kendi helvasını kavuran zombi  (03.11.20 14:50:24) 
götür bence ama illa götürmücem ben diyorsan. motor yağını bir kontrol et. rengi ve kokusuna bir bak. bir yanık kokusu varsa kesinlikle götür. yoğunluk çamura döndüyse götür. bir sıkıntı çıkar falan daha fazla canın yanar.


  • anti-kahraman  (03.11.20 14:50:54) 
yasal bir zorunluluk yok bakimla ilgili. ama yagina, suyuna filan mutlaka bak; ihmal etme


  • sweetoffice  (03.11.20 15:19:42) 
Yasal olarak hiçbir şey olmaz. Araç senin aracın.
Garanti dahilinde ise araç, garanti şartları düştüğü için bundan dolayı üretici garanti içerisinde yapacağı tamiratı kabul etmeyebilir.

Birkaç aylık gecikme, aracın saklanma ve kullanım şartlarına göre bir şey yapmaya da bilir.
  • burfak  (03.11.20 15:36:21) 
Kış bakımı gerekiyorsa sıkıntı olabilir. Bulunduğun yerdeki soğuğu bilmiyorum. Ben burda motor yağını değiştiriyorum kışın.


  • mobydick  (03.11.20 16:31:38) 
o arada bir sikinti olursa servis serefsizse olusan arizayi garantiye sokmayabilir.


  • turkuaz  (03.11.20 16:37:49) 
yasal bir probleme neden olabilir mi
-Olmaz.
mekanik bir probleme nede olur mu?
- Mekanik sorun olmaz Ama. Garanti ve iyi niyet konularında sorun yaratabiliyorlar. Siz yinede servis'e bir sorun.
  • ycaycayca  (04.11.20 09:16:46) 
hiçbir şey olmaz. kilometre olarak zaten gelmemiş zamanı.


  • prodeq  (04.11.20 09:22:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.