[]

Borç var para gönder diyen Varlık şirketlerine güvenebilir miyim ?

Olay şu ölen babamın öde öde bitmek bilmeyen borçlarına yenileri ekleniyor muhtelif varlık şirketleri arıyor babamın yıllar öncesinden kalan borçları olduğunu diyorlar mesela bir bankaya varmış borcu banka bunlara devretmiş yıllar içinde faiz bine bine absürt bir rakam olmuş ama uzlaşırsak uygun bir rakama kapatacaklarmış. Ben önce bunları modern tefeci sanıp prim vermedim ama bir kaç avukata danışınca her şeyin yasal olduğunu dava yoluna giderlerse daha çok para kaybedeceğimizi söyleyip ödeyin gitsin diye salık verdiler. En son arayan varlık şirket elinde aciz vesikasının olduğunu bu yüzden zaman aşımı diye bir şey olmayacağını söyledi. Ben nasıl güveneceğim aciz vesikasının örneğini yolla falan mı diyeyim ? Aslında niyetim borcu ödeyip kurtulmak ama bu süreçte bunlara güvenebilir miyim ? Nasıl bir yol izlesem ?

Not: babamdan 5 kuruş miras almadığım gibi şerefsiz amcamların oyunu yüzünden ne var ne yok elimdeki bütün parayı çocuğun altınlarına kadar el koydu bazı kurumlar. Reddi mirası veya batık mirası da şerefsiz amcam yüzünden yapamıyoruz çünkü cenazenin 2. Günü bizden vekaletname alıp saçma sapan işlemler yapmış kağıt üstünde miras aldık gözüküyor ne yaxıkki gerçekte bir hiç olmasına rağmen. Evet hatamız vekaletname vermek oldu ama cenaze günü aklımız başımızda değildi ve bizi kandırdı neyse hikayenin bu kısmı gereksiz soran olursa diye yazdım. Şu aşamada yasal olarak reddi miras yapma yolumuz tıkandı yani avukatlar öyle diyor en azından bir de varlık şirketleri bize dava açmasın dedikleri rakama uzlaşıp kapatalım derdindeyim ama onlara güvenebilir miyim yani aciz vesikası var diyorlarsa gerçekten var mıdır ya da kapatırken nasıl yol izleyeceğim onu merak ediyorum


 
Reddi miras diyecektim ama amcalar mahvetmiş ortalığı.

Acaba soy reddi davası gibi bişey olabilir mi? Amcaları devreden çıakrabilmek için?
  • 1bir1bir1  (03.11.20 10:39:51) 
@1bir1bir1 burada uzatmamak için anlatmadım ama yasal olarak hiç bir çıkış yolumuz yok öyle söyleyeyim. Şimdi bir de bu varlık şirketleri dava açmasın diye ödeyeceğiz mecbur da nasıl güvenirim onu in derdindeyim. Aciz vesikası var diyorlar ama gerçek midir


  • iwillsee  (03.11.20 10:41:57) 
Avukatlar olumsuz konuşmuşlar. Başka avukat mı bulmak lazım bilmiyorum ki... amcaları mahkemeye vermek lazım belki de. Yaptıkları pisliği hakimin insafına bırakmak iyi olabilir. Tabi hakim satın alma huylar yoksa.


  • 1bir1bir1  (03.11.20 10:45:07) 
evrakları, yapılan işlemleri inceleme sonunda vekalet görevinin kötüye kullanılmasına yönelik amcalarınıza karşı girişimde bulunulup bulunulamayacağı değerlendirilebilir.

Varlık yönetim firmalarındaki borcu temlik aldıklarına ilişkin evrakları görmeniz yerinde olacaktır. aciz vesikasını görün. aciz vesikasında zamanaşımı 20 senedir.
  • emininsel  (03.11.20 11:02:37 ~ 11:05:30) 
Geçmiş olsun. Biz de ailecek benzer bir durum içindeyiz. Benim babam hayatta ve ortağından kaynaklı üzerine kalmış borçlar var. Ödeyemiyor. Bazıları varlık şirketinde, bazıları da mahkemede. Varlık şirketleri -atıyorum- 100milyonluk borcu bankadan 500bin'e alıp yapabildikleri kadar tahsilat yapmaya çalışıyor. Banka zaten tahsil edemediği borçları vergiden mi düşüyor, yani bankaya giren çıkan yok günümüzdeki ekonomide. Bize de şu kadar ödeyin falan diyor ama durum yok ödeyemiyorum, olunca ödeyeceğiz varlık şirketine ve en azından babamın ölmeden önce sicili falan temizlenecek. Burada bence önemli olan olayı dava noktasına getirmemek. Varlıkçıların telefonunu mutlaka açın ve diyalog içinde olun. Dediğim gibi adamlar zaten tahsil edebilecekleri üzerine kurulu bir yatırım yapmış oluyorlar. Mafya falan değil, tefeci değil, faktörüng değil..


  • malheiros  (03.11.20 11:04:47 ~ 11:05:10) 
varlık şirketleri, kurumların (özellikle bankaların) alacaklarını, belirli bir ücret karşılığında satın alır. yani mesela bankanın, tahsil edemediği 100.000 tl alacağı var diyelim, bunu, atıyorum 1000 liraya varlık şirketlerine devredebiliyorlar. varlık şirketleri de bu satın aldıkları 1000 liranın üzerinde ne kadar tahsilat yapabilirse o kadar para kazanıyorlar.
şimdi diyelim sizin borcunuz 10.000 tl ise, biraz da ikna yeteneğinizi kullanıp "kardeş 500 liram var hemen ödeyeyim, başka da param yok, bu parayı kabul etmeyeceksen bunu da başka yere olan borcumu ödeyeceğim" gibi bir blöf yaparsan, borcunuzu çok çok cüzi miktarlara kapatabilirsin.
ben ne yapman gerektiğini bilmiyorum, sadece sana varlık şirketleriyle nasıl konuşulur, neler yapılır yolunu gösteriyorum.
10.000 borç karşılığı 500 tl ödeme oranını da dikkate al.
tabi borcu ödedikten sonra ibraname almayı unutma.
  • etna  (03.11.20 17:47:43 ~ 17:49:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.