[]

öğeyi incele ile web sitesine gömülmüş fotoğrafın aslına ulaşmak

Merhabalar saygı değer web developer romalılar,

Şu örnek sitedeki gibi fotoğrafları websitelerine nasıl eklediklerini ve aslına bakarsanız nasıl böyle gizleyerek eklediklerini merak içerisindeyim.
Sağ tıklayıp da indir diyemiyorsunuz, görebildiğimize göre indirebilmemiz de gerekir diye düşünüyorum ama yapamıyorum.
Emek hırsızlığı gayesiyle değil de bu işin nasıl kodlandığı ile ilgileniyorum. Bu şekilde eklenmiş fotoğraf veya videoları indirmek gerçekten imkansız mı yoksa aslında insanların bilmediği basit yöntemleri var mı diye danışmak istedim.

www.artsy.net

 
imleç fotonun üzerine geldiğinde sol tıklayıp fotoyu tarayıcının sağ üstteki yeni sekme butonuna (+ işaretine) doğru taşımaya çalışın. tam oraya gelince bırakın.


  • ensar  (03.11.20 03:33:44) 
bu sitede fotografin 2 hali var, ufak thumbnail hali ve tiklayinca acilan popup'taki tam cozunurluklu hali. thumbnail'i turlu turlu klasik yontemlerle bulursun da acilani bulmak daha ugrastirici gorunuyor standart kullanici icin, duz imaj olarak degil de <canvas> element'i icine gommusler cunku. fotografa zoom yaptikca fotografi farkli parcalar seklinde cagiriyor browser, haliyle sen tak diye buyuk haline ulasamiyorsun. d32dm0rphc51dk.cloudfront.net sunun gibi parcalar.

ha bu siteye (veya bu teknigi uygulamis tum sitelere) ozel bi chrome eklentisi yazar birisi cat diye indirebilirsin ama oyle bir sey var mi bilmiyorum. normamlde chrome icin bir ton fotograf video vs indirme eklentisi var hepsi is gorur bircok site icin, ama ozellikle indirmeyi zorlastirmak isteyene de yapacak cok bir sey yok. imkansiz degil, sadece bir yazilimcinin cozmek istemesi lazim. teknik olarak imkansiz degil yani.
  • hjarteblod  (03.11.20 04:29:31 ~ 04:30:43) 
@hjarteblod'un analizi dogru ve yerinde. Ek olarak, anlatilan yontem icin site su kutuphaneyi kullaniyor: openseadragon.github.io


  • robokot  (03.11.20 05:10:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.