[]

Yan sanayi Laptop bataryası kullanmak tehlikeli mi?

Elimde bir toshiba laptop var 7 senelik. bataryası şarj etmemeye başladı.

toshiba pa5024u batarya ismi. 100 liradan başlayıp 500 liraya kadar çıkıyor.

yan sanayi 100 liralık alsam makineye zarar verir mi? ya da patlar mı?

5 seneden sonra sanırım şirketler desteği kesiyorlar. ben orjinal ürün nasıl bulacağım. mesela bu orjinal diyor ama nasıl anlayacağım orjinal olduğunu?

www.toshibashop.com

nasıl çözebilirim bu sorunu?

 
patlamasını bilmem ama ben eski laptop'ı hayata döndürmek için aldım bir tane 150 liraya, besleyemiyor gibi görünüyor, pil dolu gösterse bile düşük güç modu diye sayıklıyor. kullanmaya fırsat olmadan bozdum gerçi laptop'ı ama öyle de bişey var. araştırdım o kadar, yorumlar da iyiydi halbuki.


  • Bruce  (02.11.20 21:51:27) 
2010 model toshiba laptop'ımın üzerindeki ikinci çakma batarya bu. orijinal bitti, birinci çakma bitti, ikinci çakma henüz sağlam. hiçbiriyle bir problem yaşamadım. orijinal bataryası dahil hepsi 2-3 yıl kullandıktan sonra ömürlerini tamamlayıp bittiler. hatta sanırım şu anda takılı olan orijinal bataryadan daha uzun süredir kullanımda. sürekli elektrikle kullandığım için şu andaki performansını bilmiyorum ama son kullandığımda 1 saate yakın götürmüştü. ofisteki aynı model diğer iki laptop için de aldım, onlarda da sıkıntı yok.

ulus konya sokak'taki tunelsan'dan alıyorum bataryalarımı. internette satılanlar nasıldır bilmem.
  • kibritsuyu  (03.11.20 00:24:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.