[]

hpv aşısı gardasil hakkında

hesabı olmayan arkadaşım adına soruyorum (kadın 26 yaş)
bir doktor arkadaşıma demiş ki gardasilyaptır demiş.
diğer doktor hpv geçirdin yaptırma demiş. (doğum kadın doktorları bunlar)

ama bir kaç çeşidi varmış bu hpvnin. geçirmedikleri var yani. onları geçirmesin diye aşı olması iyi mi olur. geçirmediklerini geçirecek diye bişi de yok da. belli de olmaz.

tecrübesi olanlar vardır diye sormak istedim veya doktor vs varsa. araştırmalarıma göre ise, olunmalı diyor şurası:

www.chop.edu

If I have had an abnormal Pap test in the past, can I still get the HPV vaccine?
Yes. You should still get the HPV vaccine even if you have had an abnormal Pap test because even if you have been infected with HPV, it is not likely that you have been infected with all of the types that the vaccine protects against. So, you can still benefit from protection afforded by the HPV vaccine.


burda da tam neyi tavsiye etmiş anlamadım.olun demek istiyor sanırım?

www.health.harvard.edu

. HPV-positive women usually aren't infected with all four of the targeted strains. In clinical trials, those infected with one or more of these strains before vaccination were protected against the remaining on


aşı olanlar pozitifken mi yaptırdı acaba, özel değilse yazabilirlerse sevinirim (yazmamış olanlar). arkadaşıma fikir vermesi için. özelden de yazabilirsiniz isterseniz.

 
Bence olsun, en azından benim güvendiğim 3 farklı doktorun görüşü böyle. Yalnız seneye bu aşının 9’lusu gelecekmiş. İsterse onu beklesin. Zaten şu an gardasil aşırı zor bulunuyor. Ben kardeşim için alacaktım 25 gün falan sürdü yani aşıyı bulabilmemiz.


  • irene  (02.11.20 20:28:57) 
@irene aşıyı siz satın alıp doktora mı yaptırıyorsunuz? o kadar zor mu bulunuyor?

bu sene olup şu an ne varsa olup seneye 9lusunu olma durumu olabilirmi?

2014te de şöyle bir fb postu buldum. aşı öldürmüş bir kadını iddiası: www.facebook.com
  • ShadowOfMoon  (02.11.20 21:17:30 ~ 21:23:53) 
Evet aşıyı ecza deposundan aldık, doktorda yaptırıyoruz. Evet cidden zor bulduk hatta doktor bulursan kendine değil kardeşine yaptır demişti. Öyle yaptım ben de. 9’lusu geleceği için sanırım gardasil yok şu an. Ama gardasilin içindekiler yeni gelecek aşıda da olduğu için bunu yaptırma, bekle demişti.


  • irene  (02.11.20 21:23:47) 
Ben yaptirmistim, doktoruma cok guveniyorum ve o da yasima ragmen yaptirmami tavsiye etmisti. Ama 10 yil filan oldu tabi.

O arada Gardasil 9 cikti, hala daha turkiye’ye gelemedi. (birkac yildir)
Pahali bir asi, 3 doz olunmasi gerekiyor. Bence yaptirsin ama gardasil 9 hele de bu kur durumuyla gelir mi bilmem
  • kuehles blondes  (02.11.20 21:37:01) 
24 yaşındayım. Gardasil 3 yaptırdım. Ocak’ta son dozu olacağım. Eczane deposundan getirtmiştim. Bence İmkan varsa yaptırın.

Edit: Hayır pozitif değildim.
  • ruhen hastayim ben  (02.11.20 22:41:34 ~ 23:57:42) 
aşı olanlar pozitifken mi yaptırdı acaba, özel değilse yazabilirlerse sevinirim (yazmamış olanlar). arkadaşıma fikir vermesi için. özelden de yazabilirsiniz isterseniz.


  • ShadowOfMoon  (02.11.20 23:03:32) 
Kardeşim de cinsel olarak aktif değil, 18 yaşından küçük.


  • irene  (02.11.20 23:22:36) 
bir sürü kötü şeyler de yazılmış. ölenler var. kanser olasığı arttırdığı da söyleyenler de var www.sgtreport.com
bunlara baktınız mı hiç. çok moralimi bozdu

  • ShadowOfMoon  (03.11.20 00:05:00) 
ben 5 yıl önce yaptırmıştım. o dönemde gittiğim doktor yaptırmanın iyi olduğunu söylemişti. hatta cinsel olarak aktif olmadan önce yaptırmanın daha iyi olacağını belirtmişti.
fazlaca farklı görüş var, benim doktorlarım hep olunması yönünde kalmışlardı.
dokuzlusu geliyorsa tr'ye beklenebilir muhtemelen (eğer çok uzun sürmeyecekse gelmesi tabii).
  • ananotherlife  (03.11.20 12:47:01) 
@ananotherlife koruması 5 yıl civarı sürüyor sanırım.


  • ShadowOfMoon  (03.11.20 16:28:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.