[]

Psikoloğa sitem edeyim mi?

Bir psikoloğa başlamıştım, ilk seans çok güzeldi, ikimiz de uyumlandık ve beraber çalışabileceğimize karar verdik. Ben de belirttim, bu sıralar acil destek görmeye ihtiyacım olduğunu ve her hafta görüşmek istediğimi kaydettim, tamam vs ayrıldık.

İkinci hafta bekledim bir cevap gelmedi sekreterinden, mesaj attığımda o hafta psikoloğun yoğun olduğunu ve seans veremeyeceğini söyledi, üçüncü hafta da cevap gelmeyince(üçüncü haftanın sonuna kadar bekledim ve pazar akşam mesaj attım sekteye) ben sordum bu sefer bir gelişme var mı diye, haftaya seans verecek misiniz diye, çevrimiçi olduğu halde cevap vermedi yine ertesi gün boyunca.

En sonunda sekretere kibarca en azından seans verilmeyecekse ve düzenli gitmeyecekse söyleseydiniz ben de ona göre bir düzenleme yapardım, artık seans ayarlamanıza gerek kalmadı diye sitem ve eleştiri içeren ama kabalaşmayan bir mesaj attım. Kadın ona da haftasonu mesajlara pazartesi cevap veriyorum demiş (pazartesi 18.00’e kadar cevap vermedi), bugün beni aradığını seans uygunluğu için ama ulaşamadığını belirtmiş (telefonum kapalıydı) Yine de mesaj atamaz mıydı ya, sizi aradım ulaşamadım telefonunuzu açtığınızda görüşebiliriz diye.

Sonuçta ilk seans da olsa psikologla görüşüyorsun, bi beklentiye giriyorsun ama sana bir cevap gelmiyor, bir atraksiyona girilmiyor. Onlar için sadece iş olabilir ama danışan için çok daha fazlası bence.

Sizce psikoloğa da sitem edeyim mi bu konuda? E-mail yazıp? Son kez görüşüp yüz yüze sitem etmek isterim ama bi seansı 300 TL, sitem etmek ve içimi döküp çekip gitmek için 300 TL verecek kadar zengin değilim. Sinirliyim.

 
Sekreter seni sallamadiysa psikologun bundan haberi yoktur. Eminim bundan. Seansa gidersen bu bilgiyi kendisine ver.


  • westblack  (02.11.20 19:19:51) 
westblack +1

bir de bu işin en garanti yolu ve kısmen de usulü, seanstan çıkar çıkmaz orada sekreterden sonraki seansın randevusunu almaktır.
tabii covid nedeniyle online seans almadıysanız.

bir de, seans için haber beklemeyin, arayın randevu isteyin.
pasif kalırsanız sekreter için öncelik olmazsınız, unutulabilirsiniz.
  • blatta hiberna  (02.11.20 19:29:54) 
@blatta online randevu olduğu için sekreter bana gün içinde ya da bir gün öncesinden randevu verebileceğini söylüyor ve beklememi söylüyordu. Açıkçası ilk seansı alana kadar kadını darladığım için bir daha darlamak istemedim. Bir de ben her hafta bunlara bir sonraki güne randevu versin diye ısrar mı edeceğim?

Uyumlandığın psikolog bulmak kolay değil, galiba biraz çabalamam lazım ama bu armatörlük beni sinir etti. Bu durumu her hafta çekebilir miyim bi düşünebilirim. Keşke sekretere rest çekmeseymişim hemen :D
  • damba  (02.11.20 19:41:43 ~ 19:42:35) 
öyle şey mi olur ya?
online randevuyla normal randevunun teknik olarak hiçbir farkı yok.
günü gününe ya da ertesi güne randevu alabilirim diye diken üstünde her an randevu mu beklenir?

öyleyse direkt psikologa ulaşıp derdinizi anlatın bence.
çok saçma bir sistem.
  • blatta hiberna  (02.11.20 19:44:56) 
Danışan ile bir plan yaptıysa haftalık görüşmeye karar verildiyse bunu düzenlemenin sorumluluğu hem psikologa hem danışana aittir. Sekreter sadece bu işi kolaylaştırmak için var. Asıl sorumluluk o tarafta psikologda. Anlattığınıza göre sorumluluk yüklenemeyen bi psikolog. Ben olsam ben de sinirlenirim, ama gitmem. Paramı başka psikolog denemeye harcarım. Sakıncası yoksa özelden uzmanın ismini de yazarsanız sevinirim. (Ben gidip sitem ediyomuşum, şaka şaka. İsmini bilelim gitmeyelim göndermeyelim)


  • benim bir gizli bildiğim var  (02.11.20 21:43:44) 
Psikolog ile iletişiminiz ve uyumunuz iyiydiyse, bence email atıp yazın. Ne kaybedersiniz ki, hiç değilse kendinizi ifade etmiş olursunuz. Ve psikolog kişisi de eğer haberi yoksa sekreterinin vaziyetinden haberdar olmuş olur.


  • fever  (02.11.20 22:24:18) 
seansına 300 tl verip, baştan durumu konuşmuş olup, 4 hafta beklemezdim. gider başkasıyla uyumlanırım uzaylı değilim sonuçta. çok kızdıysam emaille kibarca söverim ama artık uyum yoktur ve müşterisi değilimdir.


  • 9kuyruklukedi  (02.11.20 22:30:43 ~ 22:32:29) 
o seni niye arasin? bir suru hastasi var. herkesi arayamaz ya. bosluk olursa haber verir ancak unutmustur sekreter.

bunun takibi psikologa ait degil, sekterek niye var? isleri duzenlesin ve ayarlasi diye.

sen de cok boslamissin, ara sor. her hafta randevu ayarlaman gerekiyor evet. zor bir is degil. ben 2 yildir gidiyorum ve hep de ben arayip gununu saatini belirliyorum. bazen randevular dolu oluyor, ileri tarihe aliyorum ama sekretere diyorum ki eger su gunlerde biri iptal ederse bana bildirin lutfen. o da bildiriyor olursa. basit. her hafta otomatik randevu mu olur? tek hasta sen misin? belki senden once baskasi alacak randevuyu ve sana gun kalmayacak. insanlarin her gunu birbirine denk degil, onlar nereden bilsin senin musait gununu? haftaya carsamba yine ayni saatte randevu verse sonra senin isin ciksa ne olacak? ayarlamasi gereken sensin. seans bitiminden sonra sen istedigin gun ve saate ayarlatacaksin olacak bitecek.

300 de iyi bulmussun. cok pahali artik psikologlar.

sekreter unutmus veya ilgisiz davranmis olarak goruyorum ben burada. sen de mektup bekler gibi bekleme bir daha. ara sor. onlar seni aramaz "x hanim/bey bu hafta bu saatte randevunuzu olusturalim mi?" diye. 495994 tsme hastasi vardir, dedigim gibi hangi birinu arasin?

...
uyumlandiniz diye trip atar gibi mail mi atacaksin? memnun degil misin? arama sorma randevu alma. sen ne turlu mail atarsan at umrunda olmayacak onlarin. bosuna sinir stres yapma.
  • batlegolas  (03.11.20 00:53:34) 
Terapilerde seans sonunda sonraki seans planlanır aslında
bu terapist'i sallayabilirsiniz, etik olmayan birisi gibi duruyor
sonraki terapide seans sonu, sonraki seansı planlayın
sizin terapi sürecinizi etkilemesi bu
  • summatinyourteeth  (03.11.20 09:52:21) 
Sekretere kendimi ifade etmiştim, sonrasında da psikoloğa yazdım durumu anlattım arkadaşlar. Gerçekten o hafta seans verip vermeyeceğiniz belli olmuyor mu yoksa bu sekreterinizden kaynaklı bir durum mu diye de sordum. Mail adresini bulamadığım için instagram’dan yazdım, yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermemek için kendimi uzun uzun ifade ettim.

Sonuç olarak:
Gördü ama cevap vermedi. :(

Etik kurallar çerçevesinde cevap vermemiş bunu seansta konuşmak istemiş olabilir gerçi ama benim yüzleşmek ve tekrar seans kovalamak için bir 300 TL vermeye niyetim yok.

Herkese teşekkürler.
  • damba  (07.11.20 02:55:37) 
Hindistan iğne deliğinden görünür diye bi laf var çok severim :)


  • benim bir gizli bildiğim var  (16.11.20 14:07:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.