[]

Depremin bir hızı var mı?

Herkese geçmiş olsun öncelikle.

Merak ettiğim şey şu; deprem İzmir ve İstanbul'da aynı anda mı hissedildi yoksa sismik dalganın da ses dalgası gibi bir hızı mı var?


 
geçen şunu gördüm. Zemine göre bile dalgası değişiyormuş. Uzak yerlere giderken de değişiyordur sanırım:
www.youtube.com

  • nhk ni youkosu  (02.11.20 14:59:36) 
twitter.com

İzmirdeki depremin avrupadaki sismik istasyonlara ulaşması
  • freebird5406_2  (02.11.20 15:32:47) 
var. zemine gore ve dalga turune gore degisir.


  • turbo sadık  (02.11.20 15:33:21) 
fark var, bundan faydalanan deprem önlem sistemleri de var dünyada bazı yerlerde.

Fayın, şehir merkezine uzak olduğu yerlerde, fayda sismik hareket olunca şehirdeki elektrik, gaz vs. kesiliyor, deprem dalgaları şehre ulaşmadan.
  • burfak  (02.11.20 15:37:44) 
var, sismik dalga ve zemin tipine göre saniyede yaklasik 5-6 km hizla ilerliyor.


  • ben de  (02.11.20 16:10:15 ~ 16:18:33) 
Yıllar önce arkadaşımla bir sabah skypeta konuşurken deprem oluyormuş dedi, ben onun söylemesinden 5-10 sn arasında bir süre sonunda hissetmeye başladım.


  • lcha  (02.11.20 17:30:44) 
Icha'nin yasadigini bu depremde ben de yasadim., Istanbul'da. Arkadasimla telefondaydik, o deprem oluyor dedi, ben de yoo dedim ama 5 saniye sonra ben de hissettim.

burfak'ın dedigi sey iyiymis. keske bizim ulkemizde de olsa.
  • batlegolas  (03.11.20 00:36:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.