[]

Enkaz arama hızı?

Bilen söylesin bu iş nasıl yapılıyor sizce yavaş mı normal mi?

Bir de gerçekten ama gerçekten bilmediğim için soruyorum oradaki molozlar üstten tane tane vinç yardımı ile aralıksız bir şekilde kaldırılsa şimdiye her katmanı hızlıca bitirmezler miydi böylece 60 saat beklemeden daha çabuk çıkarılmaz mıydı? Yanlış düşünüyor olabilirim öyleyse düzeltin, amacım öğrenmek.


 
bildiğim kadarıyla bir kişi hangi parçanın ne zaman kaldırılacağını yönetiyor. kulaktan dolma bir bilgi ama bu. duyuruyu takipteyim.


  • ilkot  (02.11.20 09:17:05) 
Neyin altında ne olduğunu bilmiyorlar ki, azami dikkat ve özen göstermeli. Ya canlı varsa, ya canlıya zarar verilirse. Böyle dusunmeli


  • fempusay  (02.11.20 11:26:24) 
Eğer normali buysa yıkılan apartman 40 değil de beklenen İstanbul depremindeki gibi 40 bin olunca ne olacak? Kim kimi kurtaracak? Daha pencere camına sepetli vinç koyup 2 tane kediyi alacak donanım ve becerileri yok.


  • koskoca kirpi  (02.11.20 11:32:41) 
@fempusay,

üst üste sigara paketlerini koy ve her birini üstten tane tane "yukarı" kaldırıp başka bir alana geri koy. böylece zarar mı verirsin enkazdakilere yoksa alttakilerin yükünü mü azaltırsın?

ve ayrıca bunu başından beri yapsalar şu an orası çorak bi araziye dönerdi, yani moloz falan kalmazdı hepsi alınıp yan tarafına konurdu binanın diye düşünüyorum.

enkaz görüntülerine ne zaman baksanız binanın tepesinde ayakta duran 20 adam var, 4-5 tanesi çalışıyor.

bana saçma geliyor.
  • jamiro  (02.11.20 11:45:14) 
Blokları kaldırıp, sessizliği sağlayıp, canlı yaşam var mı diye bakıyorlar her seferinde. Betonlar kırıldıkça kalkan toz içerdekileri boğmasın diye enkazın üzeri sürekli ıslatılıyor. Canlı olduğu anlaşıldıkça ona ulaşmak için delerek ilerliyorlar. Elif'i sanıyorum 1.5 saatte çıkarmışlar. O süre zarfında enkazın altına birini indirip çocuğun yanında bekletmişler. Yapılacak en ufak hata yaşayanları da öldürebilir. O yüzden yavaş çalışmaları çok normal. Bildiğimden değil ama enkazı öyle tek tek blokları kaldırarak temizlenecek bir şey olarak hayal edemiyorum ben. Neresinde insan var kestirmek mümkün değil. Hatta insanların hangi odada bulunabileceğine odaklanıp o şekilde kazıyorlardı. O yüzden snap görüntülerini arıyorlardı sosyal medyada.

Daha iyi hatırlayan vardır ama 17 Ağustos depreminden sonra yaşam umudu kalmadığı zaman kepçelerle vinçlerle kaldırmışlardı enkazları. Bir sürü ceset parçalanmıştı. Tabii ki siz daha dikkatli bir şey öneriyorsunuz ama o kadar doğrusal olmayabilir mesele.
  • evrim halkasi  (02.11.20 12:52:19) 
Şunu düşünün: sizin aklınıza gelen bu fikir ordaki yüzlerce görevlinin aklına gelmemiş olabilir mi?

Bu adamların bir çoğu 99 depremi dahil birçok depremde enkaz kaldırma çalışmasına katılmışlar. Profesyonel kaynaklardan eğitimler alarak bu günlere hazırlanmışlar. Yani sizin tv başında otururken akıl ettiğiniz gibi "üst üste sigara paketlerini koy ve her birini üstten tane tane yukarı kaldırıp başka bir alana geri koy" kadar kolay bir çözüm olsaydı ortada, uygulanırdı. Ama sigara paketine benzettiğiniz kirişler birçok yerinden kırılmış, un ufak olmuş beton yığınları. Ayrıca altlarında farklı açılarla kırılmış yüzlerce eşya ve boşluklar var. Bir yerine anı müdahale etseniz kaç farklı noktada nasıl bir basınca ve harekete yol açacak belli değil. İşte bu yüzden yaşam olan yerlere milim milim koridor açmakla uğraşıyorlar. Maalesef bahsettiğiniz gibi kolay bir çözüm yok. Ve yüzlerce, binlerce enkazın olduğu bir depremde bu ekipler herşeyi doğru yapsalar bile birçok kişi yardım yetersiz kaldığı için ölecek. Tek çözüm inşaat güvenilirliği.
  • zihua  (02.11.20 12:59:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.