[]

Avukat arkadaşlara bir soru

Herkese merhaba,

bir icra dosyası var, karşılığında firma ile anlaşılıp haricen tahsil ile çözülmek isteniyor ancak dikkat etmek gereken bir durum var mıdır. Para firmaya ya da avukata gönderildikten sonra bu adamlar dosyayı kapatmayabilir mi? ne tür bi güvence almak yeterli olur. Firmadan bu tarih itibari ile x ile y arasında bakiye sıfırdır minvalinde bir yazı olası bir pislik durumunda iş görür mü?


 
Parayı gönderirken açıklama kısmına dosya numarasını (x icra dairesi xx/yy dosya ödemesi) yazın çıkacak her sorunun çözümü olur.


  • dre mithatoğlu  (01.11.20 23:12:18) 
haricen tahsil her türlü pisliğe açık bir olaydır.

ben her zaman alacaklıyla protokol yaparak haricen tahsil ödemesi gerçekleştirtirim. aksi halde alacaklılar bide harç vardı, masraf vardı, şu vardı bu vardı diye süründürtebilirler.
  • trajikomix  (02.11.20 00:19:03) 
@dre mithatoglu öncelikle teşekkürler. O zaten yapılacak ancak dosya normalde 20 ise 15e anlaşılacak ve 15 gönderilecek. burda karşı taraf hala 5 borç var kapatmayız vs gibi bir yola gidebilir mi? amaç onu engellemek


  • icerden cikan adam  (02.11.20 00:22:17) 
@trajikomix öncelikle teşekkürler.

işte yukarıda bahsettiğim tarzda bir yazı bu protokol yerine geçer mi? gerçi bir googledan da bakacağım sanırım ordan da örnekler çıkar.
  • icerden cikan adam  (02.11.20 00:32:13) 
yapılacak protokolde "20 lira borcun karşılğı olarak 15 lira tahsil edilerek kalan alacaktan vazgeçilmiştir, ödeme sonrası xxx kişisinden herhangi bir alacağımız kalmayacaktır" benzeri bir ifade yazılmalı, en garanti yol budur.


  • zikardo  (02.11.20 03:46:30) 
@zikaro +1

ödenecek borç miktarı ve borç ödendikten sonra dosyanın haricen tahsil ile kapatılmasının yazılması yeterli. harç meselesini mutlaka ekletin ama, sonra "harç dahil etmemiştik, harcı siz ödeyeceksiniz" vs. diyebilirler. haricen tahsilde harç yarı oranında alınır.
  • trajikomix  (02.11.20 19:09:11) 
@zikardo, @trajikomix teşekkürler.

hem dosya numaralarını, hem ödenecek parayı hem de harç-masraf meselesini dikkate alarak bi anlaşma yaptırmadan parayı yatırmam artık.
  • icerden cikan adam  (03.11.20 09:42:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.