[]

şömine uzmanlarından ileri şömine yakma teknikleri dersi rica ediyorum

şimdi ayıptır söylemesi yeni yazlıkta güzel bi şömine var evin içinde, havaların soğumasıyla onu dün bi yakayım dedik. malzemelerim çıra, tahta parçaları ve kuru meşe odunu. şömine kapalı camlı tipte. bu işi bilen ve yapan arkadaşlara sorularım olacak:

1) ateş yandıktan sonra, arada ortam şenlensin diye içine tahta parçaları atıyorum. bazı kaynaklarda diyor ki bu yanlış, siz nasıl yapıyorsunuz? tahta parçaları sadece ilk alevlenmede mi atılmalıdır?

2) yanan ateş üzerine meşe odunu atılmaz, çabuk tükenir diyorlar, doğru mu? közlenmiş diğer odunların üstüne mi koymam lazım? ben hep önce tahta parçası atıp, şenlendirip sonra meşe odunu attım.

3) ek odun atmak için arada kapağı açınca içerisi duman ve koku oluyor. ne yapmak lazımdır? toptan içini ağzına kadar doldurup bunun camını hiç açmıyor musunuz? yoksa bu ben sürekli tahta parçası attığım için olabilir mi?

4) akşam 7'den gece 3'e kadar tam bir çuval meşe odunu harcadık. tüketim çok yüksek değil mi? tüketimi yavaşlatmak için ne yapmak lazımdır? alttaki hava kanalını kapattım bu arada.

5) bunu söndürmek için ne yapmak lazım? gece yanık bıraktım, bu sefer soba zehirlenmesi anksiyetesi yaşıyorum. camlı şöminenin gece yanık bırakılmasının bir zararı var mıdır? (sonuçta kapalı bir sistem, içeri tütmüyor yani)

6) şömine camının sağ üstünde geri çekilebilen bir düğme var, bunun ne işe yaradığını biliyor musunuz?

7) başka tüyo ve önerileriniz varsa süper olur.

teşekkürler.

 
kendi evinde şömine işi çok eziyet. Harcadığım odunlara mı üzüleyim, o kadar çabama rağmen istediğim gibi olmayan ateşe mi? En güzeli odunları yerel odun kömür satan bir yerden almak. Bulamazsanız çevrenizdeki fırıncılara odunları nerden aldıklarını sorup öğrenebilirsiniz. O oduncuya derdinizi anlatın. Gelsin sizin evde şömine nasıl yakılır göstersin, öğretsin. Biraz da bahşiş verin oldu bitti.


  • hepbiarayisicinde  (02.11.20 03:54:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.