[]

araç değiştirme

merhaba,

şu an 2012 model manuel benzin toyota aurisimiz var. eski kasanın son modeli sanırım.

şu anki piyasa değeri 120.000 tl'lerde sanırım.

şimdi biz bu aracı değiştirmek istesek, konforsuzluğundan falan sıkıldık biraz. 130-140bine kadar mümkünse eğer otomatik (ama şu aracın manueline yeter o para ama değer diyebileceğiniz bir araç varsa) kaç model ne alsak daha iyi olur? suv tarzı bir araç olsa da güzel olabilir.

mesela modeli 3-5 yıl düşürüp daha düşürüp land rover freelanderlardan falan alsak çok masraf çıkarır değil mi?

 
toyota gibi sorunsuz bir araçtan, freelander'ın yaşlı bir modeline geçmeyin. üzülürsünüz.

araç arzının artmasını bekleyip, biraz daha para biriktirmenizi öneririm.
  • fever  (01.11.20 11:15:49) 
konforsuzluk araç değiştirmek için en makul gerekçelerden biri. üzerine çok fazla da koymayı düşünmüyorsunuz zaten. niyetiniz varsa çok beklemeden alın derim. insanların sürekli fiyatlar düşecek deyip durmalarına takılmayın. Bu ülkede araç arzı da artsa, döviz kurları da düşse fiyat düşmez. Almak istediğiniz her ne ise, en ucuz olduğu zaman bugün.


  • bussuru1  (01.11.20 11:49:23) 
çevremden biliyorum freelander almayın , üzer.
bussuru1 katılıyorum ne alırsan kar olur. düşecek dedikleri günden beri 150 bin tl artan araçlar oldu ortalama sınıfta.

  • ketcapli dondurma  (01.11.20 12:40:22) 
Toyota'dan freelander'a gecmeyin bence de. Masraf tabiki cikar ki siz de eski dusunuyorsunuz.
O kadar eski alacaksaniz bence gene toyota, honda falan bakin. Bir de Türkiye'de bu eski arabalarin genelde guvenilmez olmasi (garanti yok, sahibinin ne yaptığını takip etmek zor vs) daha da artiriyor bu riski.

  • logisticsmanager  (01.11.20 14:27:14) 
sizinki şımarıklık eheh
şaka bir yana, aradığınız fiyat aralığında, sizin aracınızın sağladığı koşulları sağlayıp bir de üzerine konforlu olacak araç bulmanız zor. ilk engel sorun çıkarma potansiyeli, başka hangi araç olursa olsun bence kesin sorun çıkaracak.
ikincisi de piyasada fiyatlar çok dengesiz. suv diye nisssan xtrail baktım dün, sizinkinden 5-6 yıl eski olanlar ikiyüz binin üzerinde, bu kadar etmemesi gerekirdi.
ya bütçeyi arttırın, ya da şimdilik bir şey değiştirmeyin. çünkü o aralıkta alacağınız araçlar sizinkinden konforlu değil, sadece daha masraflı.
  • gkhncnzdgn  (01.11.20 15:22:57) 
Çok teşekkürler arkadaşlar cevaplar için.
Peki şey sorsam suv değil de mesela,
Citroen ds4 yine 2012 model ama otomatik vs hoş bir araca benziyor. Bu tarz bir geçiş nasıl olur sizce? Bir de bizim araç biraz hantal 1.33 ama yokuşta falan zorlanıyor en ufak bir eğimde ruhunu orada bırakıyor gibi. bunun mesela motoru falan 1.6. bir de egealar falan görüyorum sedan düşük km ve yine bu fiyatlarda üstelik 2017 model ve üstü hatta. bunlar ne ayak neden bu kadar uygun fiyatları?

sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ds-automobiles-citroen-bayi-adim-plazadan-2012-ds4-1.6-e-hdi-style-865476015/detay
  • biseysorucam  (01.11.20 21:08:04 ~ 21:19:41) 
ds4 falan almayın. elektronik problemi çıkar. parça gelir ama parçanın kodlanması için 4-5 gün yurt dışı yardımı beklersiniz. üzülürsünüz.

japon arabasından devam edin. corolla, civic, ne varsa artık.
  • rain when i die  (01.11.20 21:37:27) 
Citroen mekanik olarak sikintisizdir ama elektronik aksami üzer


  • fever  (02.11.20 08:49:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.