[]

şöyle yüksek lisans tez konusu olur mu?

Danışmanım "konu bul gel" dediği için tek başıma kaldım, altta ilgili duyuruyu görünce sorayım dedim.

Bölümüm uluslararası ticaret ve lojistik. Pazarlama alanında bilgim var ve çalışmak istiyorum, özel sektörde veya akademide.

"İnternet üzerinden müşteri bulma ve uluslararası pazarlama teknikleri" konulu veya buna benzer bir yüksek lisans tezi olabilir mi? Odalardan bu konuda çok eğitim altım, literatürle birleştirip tez yazabilir miyim?

 
çok güzel olur. pratik bilginin bilimsel birleşimlerini hep sevmişimdir :-)


  • ankara06  (31.10.20 22:48:14) 
internet üzerinden müşteri bulma kısmı biraz karışık. kimden bahsediyoruz. kurumsal bir firmadan mı hangi sektörden. bir de tabiki sorunsal ney


  • anti-kahraman  (31.10.20 22:49:44 ~ 22:50:08) 
@ankara06 pazarlama ile ilgili tezlerde hep anket veya ropörtaj yapmışlar, bunlara girmeden tez yazmak mümkün değil mi?

@anti-kahraman özel sektörde üretilen ürünlerin ihracatı için alıcı bulma çalışmaları. bunun detaylı eğitimini aldım, hatta mümkün olsa tüm ihracat işlemlerini baştan sonra yazıp araştırırım.
  • Tochinoshin  (31.10.20 22:54:09) 
biraz daha detaylandırmak gerekiyor sanırım ama okumalarla beraber daha da güzel olur. kolaylıklar diliyorum.


  • anti-kahraman  (31.10.20 22:58:39) 
sadece tezler üzerinden gitmeyip saha araştırması yapacağınızı düşünmüştüm.


  • ankara06  (31.10.20 23:30:37) 
çok geniş konu. bu başlığın sonuna iki nokta üstüste koyup, "Gıda sektörü örneği" falan demeniz gerekiyor bence. bu alana hakim değilim ama bahsettiğiniz çok geniş bir alan. doktora çalışmasına uygun gibi bu başlık.

her tezde çöp ya da anket yapılmaz. anketi bir yöntem olarak belirlersen, "müşterilerin ortak eğilimleri" gibi bir şey olmalı tezin başlığı. sen de gidip 100 deneğe anket yaptırıp, "sonuçlar şöyle çıktı" şeklinde bir tez hazırlarsın. verdiğin gibi bir başlık bolca araştırma, kaynak taraması ve güncel örnek de gerektirdiği için anket-tez de gerektirebilir. bence konuyu mümkün olduğunca darlt. hocan da bunu söyleyecektir. doktora tezinde coşarsın.
  • lovemyself  (01.11.20 00:58:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.