[]

Jeoloji haritasından anlayan var mı?

mapelse.github.io

Şu linkten sokak ismimi aratarak zemin durumuna baktım. Şöyle bir sonuç verdi:
ibb.co

Direkt konumdan aratınca beyaz kısmın tam sınırında gözüküyor.
Bordo kısımlar sağlam zeminken beyazlıklar en kötü zeminmiş açıklamaya göre:
ibb.co

Buradaki beyaz kısımlar açıklamadaki beyaz kısım mı acaba? Bizim binanın olduğu zeminin ne durumda olduğunu nasıl öğrenebilirim?

 
renklerin zeminin saglamligi ile bi alakasi yok renk zeminin yasini belli eder sadece.

ikisi ayni harita ise, zemininiz kotuymus.
  • turbo sadık  (31.10.20 17:58:05) 
@turba sadık Bu siteye göre sağlamlık ve renkler arasında direkt bağlantı kurulmuş ama? mapelse.github.io

ibb.co

ibb.co
  • fobfilm  (31.10.20 18:02:02) 
kendisi lejant yapmis iste. siz kendiniz hic bar chart yapmadiniz mi onun gibi kendisi atama yapmis. yani baska haritada gordugunuz beyaz saglam zemin demek degil.
ikisi ayni kisinin haritasi ise, zemininiz kotu demek. beyaz oldugu icin kotu demek degil.
tekrar soyleyeyim. renkler yaslaei belirler. haritalarda da ki sizin zemin de aluvyon birimintileri yani en yeni birim...
atiyorum yesil renk kreatasenindir.
renklerin anlamini isterseniz, jeolojik zaman cetveli yazin googlea oradan bakin.

saglamligi belirten sey lejanttaki sekillerdir. mesela.kirectasi saglamdir ve kirectasi tuglalari ustuate koyulmus gibi cizilir. racon budur. ve gorunce gee bu formasyon demek ki kirectasi diye anlarsin yazmasina bile gerek yoktur. be kirectasi saglam oldugu icin zeminin de saglam oldugunu anlarsin. rengi ise yasini belli eder.
  • turbo sadık  (31.10.20 18:11:48) 
@turba sadık ben sadece bu haritaya baktım zeminimin durumunu merak ettiğim için. Eğer benim bina beyaz kısımda değil de kahverengi kısımda ise bu sağlam demek mi oluyor?


  • fobfilm  (31.10.20 18:19:03) 
sağ üstten bakınca "ct" koduyla yer alan bir zemin türü olduğunu görüyorsun. ct'nin nasıl bir zemin yapısı olduğu hakkında bir fikrim yok ama toprak ve zemin türünün nelerden oluştuğunu öğrenebilirsin.

beyaz yerler ise Qal koduyla geçiyor. güncel alüvyon demekmiş.
  • avatar is back  (31.10.20 18:20:31 ~ 18:21:28) 
@fob evet oyle olacakti.ben kahveye bakmamistim bile ustte kirectasi saglamdir dedim. kahvede de kirectasi varmis.


  • turbo sadık  (31.10.20 18:52:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.