[]

Türkiye coğrafi olarak kalitesiz mi?

Jeo-politik öneminden bahsederiz de fiziki haritaya bakınca ülkenin yarısı dağlık. Hal böyle olunca ülkenin doğusu yerine edirnenin batısındaki yeşil topraklar Bizde kalsa daha mı avantajlı olurduk diye veya bugünkü suriye israil toprakları bile fiziki haritada sarı olarak görünmelerine rağmen bizim kahverengi doğu anadoludan daha mı iyi yerlerdir.




 
Norveç, İsvec, İngiltere,Hollanda, kanada, Almanya Japonya. Bu ülkelerin hepsinin coğrafi olarak zorlukları var. Bazısında tarım zor. kimisin de madencilik.
Ama hepsi gelişmiş. Önemli olan insan kaynağın iyi olsun.

O verimsiz topraklari boşalt. İsviçreyi kompile taşı . Hakkari`ye Ağrı'ya kayağa gideriz.
  • ycaycayca  (31.10.20 08:47:38) 
Kalitesiz değil ama sanki değerlendirmeyi bilememişiz gibi geliyor. Üstteki arkadaşım dediği gibi aslında.

Bizim gereksiz çok problemimiz var. Şu sorunu bu sorunu. Aşamadığımız çok şeyler var. Din ve ırkla ilgili biraz rahat olsak kimseyle karışmasak kimseyi hor görmesek kafasına taktığına elindeki alkole karışmasak ve bu karışmamayı refleks olarak devamlı hale getirsek süper olur.

Mesela kavgamız; en iyi üretim yapan fabrika, en iyi kayak merkezi, en kaliteli en lezzetli yemek olsa o zaman çölde bile süper şeyler yaparız.

Fakiriz, alınganız,takıntılıyız, nispeten tembeliz vs. yani bunlar aşağılamak için filan değil. Sanırım en aktif en sağlam en başarılı olduğumuz dönem cumhuriyetin kuruluşu ve hemen sonrası.
  • infernalcadre  (31.10.20 08:59:47) 
Demek istediğim almanyayı ellemesen orman olur ortadoğuyu ellemesen çöl olur. İnsan faktörü dışında coğrafi avantajları da yok mu bu ülkelerin?


  • ir mania  (31.10.20 09:00:30) 
Dağlık olunca kalitesiz mi oluyor otomatik olarak? Torosları kazdağlarını verimsiz ve işe yaramaz mı sayıyoruz?
Her dağ kato dağı gibi kel değil, kendi faunası florası endemik türleri oluyor, bunların hepsi zenginlik. Zengin coğrafya çeşitlilik demek, her yer shire olsa ancak sonradan satın alınan arazi durumundayken keyfi çıkarılır. Neticede coğrafyanın kendisi bu çeşitliliği ve zenginliği oluşturuyor.

  • Bruce  (31.10.20 09:22:09) 
Görüntü, renk ya da makyaj aldatıcı olabilir. Yer üstünden bulamadığımızdan fazlası başka şekilde yer altında bulunuyor.

Hiç değilse diğer ülkelerin Türkiye'yi parçalanmış olarak gösterdikleri o paçavra haritalar ülkemizin ne kadar değerli olduğunu bize gösteriyor.
İş sadece yeşilliklere kalsa onları da yakanlar var. Başka ne kaldı ki elde ozaman?
Dağlık veya kayalık yerler değersizdi de ermenistan neden doğu Anadolu'yu veya o dağlık Karabağ ı istiyor düşünmek lazım. Tabi ki bir devlet için Maksat sadece sınırların gelişmesi değildir.
Rusya'da, Akdeniz ve Afrika ve Suriye de kendince bir emperyalizm kurgulamışken o aşırı soğuk ve karasal, buz tutmuş topraklarından vaz geçiyor mu ? Asla .

Ayrıca O edirnenin batısı da bizim olacak zamanla..
  • Erva  (31.10.20 10:10:47) 
bok gibi bir coğrafya. avrupa kadar yeşil değiliz ama ortadoğu kadar da zengin yer altı kaynaklarımız yok. tam geçiş bölgesindeyiz. iki tarafın da kötü özelliklerini almışız.

ilkokulda türkiye'nin doğu ile batı arasında bir kavşak noktası olduğu, doğunun zengin yer altı kaynaklarının avrupa'ya iletilmesi konusunda kritik jeopolitik öneme sahip olduğu ezberletildi durdu. ama dünyanın afyonkarahisar'ı olmak o kadar da övünülecek bir şey değil bence.
  • nickini degistiren yazar  (31.10.20 12:24:09 ~ 12:29:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.