[]

Sadece ikinci monitör kullanılırken yaşanan performans sorunu

laptopı hdmi ile monitöre bağlayıp çift ekran kullandığımda (genişletme ya da yineleme modlarında) hiçbir sorun yaşamazken, laptopın kapağını kapatıp monitörü tek ekran olarak kullandığımda monitörde performans sorunları yaşıyorum. video izlerken, hatta düz textten oluşan sayfalarda scroll yaparken bile takılma yaşanıyor.

ekran kartı ile alakalı diyeceğim ama (1050 ti) hem kart yetersiz değil hem de çift ekranda sorun yokken tek ekranda sorun yaşanması kartın performansının yetmemesi ile alakalı olmadığını gösteriyor konunun.

araştırdım ama bir sebep ve çözüm bulamadım.

var mıdır böyle bir sorunla karşılaşan? laptop modeli de dell g315

 
Güç seçeneklerinden ekran kapatıldığında yapılacakları kontrol edin. İlgili bir şeyler bulabilirsiniz.


  • joker hakki  (31.10.20 03:07:32) 
Laptopta ikinci bir ekran kartı var mı (intel HD graphics gibi)? Eğer varsa yüksek performans harici her şey intel grafik işlemci tarafından yürütülüyordur.

Varsa laptop ekranı kapalı iken Intel'in grafik ayarlarına, yoksa nvidia'nin ayarlarına girip yenileme hızını kontrol edin. Muhtemelen yenileme hızı 30hz'e düşüyor olabilir.
  • himmet dayi  (31.10.20 06:25:24) 
Aynı sorunu yaşıyorum hiçbir çözüm bulamadım. Çift ekran kartı var, ikinci ekrana attığım anda Intel'e geçiş yapıyor, ekran kartını iptal etsem bile AMD'ye geçmiyor.

Birçok yol denedim ama çözümünü bulamadım. Ekran kartı kaynaklı problem ama.
  • aynabugusu  (31.10.20 10:30:31) 
kapağını kapattığınızda cihaz yeterince hava alamayıp fazla ısınıyor olabilir mi?


  • fever  (31.10.20 12:20:40) 
@joker hakki, @himmet dayi
Bunları kontrol ettim, 30 fps'e düşmüyor, güç seçeneklerinde de tüm ayarlar olması gerektiği gibi ama olmuyor maalesef :(

@aynabugusu
bende harici kart kullanılmaya devam ediyor ama buna rağmen takılma yaşıyorum

@fever
cihaz yeni açılmışken ve kapak kapandığı, tek monitöre geçtiğim anda başlıyor sorun henüz ısınma vs yokken
  • savidan  (31.10.20 14:15:14) 
Ayni sorun lenovo x1 carbon 6.nesil laptop ile dell monitorde yasiyorum.

Dell xps 13 ile deneme yapacagim.
  • kaiserr76  (31.10.20 20:06:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.