[]

Apartman yağmur suyu borusu

Yerden 4. Kat hizasinda birbirinden ayrilmis arada 2 santim bosluk var.
Su oradan dagiliyor pencere ustu mantolama cikintisina, oradan da camlara filan vuruyor.
Apartman 6 katli lakin boru tarafinda baska bir apartman var 3 katli, bizimki ile arasinda 5 metre filan var.

Simdi biz bu boruyu ya iskele ya vinc ile taktirabiliriz. Iskele pahali olur, vinc ise bizkm onumuzdeki apartmanin onune kuracak ama ordan uzanabilir mi vallahi kestiremedim.

Konu hakkinda fikirlere acigim.

En kotu ust katin penceresinin mermerine cikilirsa boruya el ile ulasilabiliyor gibi. Oradan ipleri belimize baglayip iki boru arasina birsey sarip hic yoktan suyun dagilmadan suzulerek inmesini saglayacagiz.

 
Yapılacak iş çok basit ama bir o kadar da riskli. Çatı tamiri ile uğraşan birisini bulacaksınız. Onlar halleder. Öncelikle ilgili yerin fotoğraflarını alın ne gibi sıkıntı olduğu netleşsin. Sonra uzaktan bir foto daha alın ne gibi bir yükseklik vs olduğu nasıl ulaşılabileceği ile ilgili durumlar netleşsin. Benim gibi yükseklik korkusu olan birisi iseniz mümkün değil oraya çıkılmaz. Çatıcılar oraya çatıdan pencereden bir şekilde müdahale ediyorlar onların ki de risk ama adamların işi bu.


  • creedwar  (30.10.20 23:47:46) 
En sağlamı vinç çağırmak, zamanında düzgün yapılmayan monaj yüzünden aşağı inmiş borular.

ANlamadığım, sizin binanızın önünde vinç kamyonunun yanaşacağı bir asfalt yok mu? Sokakla aranızda bina mı var?
  • John Bloor  (31.10.20 09:03:55) 
Apartmanin onu sokak normal araba yolu. Lakin arka tarafta bizden kisa 2 kaþli bir bina var sonra sokak. Yani arka cephe cift dikis. Arka sokaga vinc kursa 10 metre yukselip sonra 20 metre butarafa gelip 10 metre daha yikselmesi gerekir.


  • Filinta61  (31.10.20 12:41:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.