[]

laptop alacağım. çok fikir lazım. (lenovo ve asus)

bundan önceki emektar sony vaio'mu 12 yıldır kullandım. şimdi aklımdaki markalar lenovo ve asus.

genelde ofis ve eğitim işi için kullanacağım. film izlerim. özellikle online eğitimler için kamera zorunlu. arada belki oyun oynayabilirim. yine de iyi bir ekran kartı olsa iyi olur. ama render'dir, ya da çizimdir, bunlarla işim olmayacak.

1- lenovo tavsiye edilir mi? aklımda özellikle flex veya yoga serisi var. asus zenbook da baktım ama kafama yatan bulamadım şu ana dek.

2- amd ryzen işlemcileri nasıl? hiç kullanmadım.

 
ben lenovo ideapad 500'ümle 6. yılıma giriyorum ve çok mutluyum. lenovo alırken önyargılıydım ama aldıktan sonra çok sevdim.


  • mg3929  (30.10.20 22:42:11) 
elimde asus amd işlemcili ve lenovo i3 işlemcili 2 adet laptop var. her ikisi de ağır şartlarda kullanıldı (yüksek nem , kum , deniz , kola, bira, çocuk) her ikisi de gayet sağlam ve sorunsuz bilgisayarlar.

şuan asus olana SSD hard disk taktım ve 8 gb ram yaptım. bir ara da 150 tl gibi bir rakama bataray değştireceğim . zincirle tutuyorum aleti , autocad, sketch-up gibi programlarla çalışıp render alabiliyorum. :)


Not: lenovo 7-8 , asus 6-7 senelik :)

burada ne amaçla kullanacağınız önemli.
  • janavarorion  (30.10.20 22:42:49 ~ 22:44:47) 
Bütçenize bağlı tabi ama benim önerebileceğim üç seri var.

Lenovo ThinkPad
Dell XPS
MacBook Pro

Bu üç seri de pahalıdır. ThinkPad biraz daha ucuza bulunabilir sanırım. Ancak bence bir on sene daha kullanayım derseniz seçeneeriniz bunlar.

Ryzen 4. nesil mobil işlemcileri çok iyi. Bulabilirseniz alın.
  • synthetic a priori  (30.10.20 22:53:11) 
yakın çevremde iki adet daha lenovo kullanan ve memnun olan şahıs var. ama sözlük'teki lenovo marka laptopların çöp olması başlığı kafamı karıştırıyor. şimdi az önce grubun birinde sorduğumda yine "bulaşma" dedi birisi.

dediğim gibi abartı bir işlem yapılmayacak alet üzerinde ama almışken de ortanın biraz daha üstü olsun ve uzun süre götürsün istiyorum.

thinkpad'in methini duydum yine sözlük'ten. ona bakayım. elimin altındaki ödünç macbook air sırf iki program açıkken power tuşuna bastığım için cortladığından macbook'lara yaklaşmayacağım.

ryzen 4 göremedim şimdilik ama 5 ve 7 nasıl laptoplar için?
  • sanat guresi  (30.10.20 23:02:10 ~ 23:05:44) 
lenovonun thinkpad serisi çok övülüyor, bütçem yetseydi kesinlikle alacaktım ama 1 ay önce 5100 liraya ideapad serisinden bir tane aldım.


  • rose parks  (30.10.20 23:12:28) 
Marka bazında şu iyidir şu kötüdür demek çok saçma. Her markanın iyi serisi ve kötü sayılabilecek serileri var. Genelde iyi serileri çok para demek. Bizim insanımız üç kuruş para verip çok şey istedikleri için böyle yorumlar ortaya çıkabiliyor. Mesela 5-6 bin lira çok para gibi ama baktığınız zaman 500-600 dolar sadece. Amerika'da giriş seviyesi bile olmuyor bu fiyatlar.


  • synthetic a priori  (31.10.20 00:19:37) 
1. lenovo berbat bir laptop. oyun oynamayı unut. satış sonrası hizmeti de var diyorlar ama tüm sorunları (bayağı sorun çıkıyor) kendim çözmek zorunda kaldım. hiç bir derde deva olmuyorlar. asus teknik servisi de aynı. bir kere teknik servise düşerseniz o laptop çöp olur.


  • tururo  (31.10.20 02:15:01) 
@synthetic a priori, tururo: sorumda belirttiğim (flex, yoga, zenbook) gibi ve thinkpad ve xps örneklerinde de seri önerilerine de açığım. zaten laptop'u da yurt dışından edineceğim için servis işi baştan yalan olacak.


  • sanat guresi  (31.10.20 20:18:19) 
başka marka önereyim.
dell düşündünüz mü?
performans/fiyat olarak lenovoyu tokat manyağı yapar.
  • tururo  (03.11.20 22:25:34 ~ 22:26:00) 
@tururo, evet, dell xps önerisi geldi ama lenovo'yu performans olarak tokatlıyor olabilir ama maalesef fiyat olarak değil.


  • sanat guresi  (07.11.20 20:50:33 ~ 20:52:55) 
@sanat guresi
elbette daha pahalı ancak verdiğiniz parayla aldığınız performans lenovo denen çekikgöz çöpünden çok daha iyi.
daha önce bir lenovo kullandım (harita modelleme-oyun kadar zorlamasa da kaslı bir bilgisayar isteyen bir iş). ömrü garanti süresi kadar oldu. garantisi bitmek üzereyken sattım. yerine aldığım monster ise adı gibi 4 yıldır tıklamadı.
bu günlerde alacağınız hiç bir bilgisayarın 12 yıl dayanacağını sanmıyorum. ama (biraz pahalı olsa da) üst düzey bir bilgisayarla makinenin ekonomik ömrünü tamamlayabilirsiniz.
  • tururo  (08.11.20 08:03:18) 
eskiden bir thinkpad eskittik, 5 sene babam 5 sene ben kullandim servis yuzu gormedi ama son zamanlarinda performans olarak surunuyordu. Artik thinkpadlarin kalitesi ayni mi bilmiyorum, degil diye duydum.

Benim de tavsiyem Dell olur, kuzey amerika'da okullarda ve isyerlerinde agirlikli olarak dell kullaniliyor, adamlar domine etmis piyasayi. Bayagi hor kullaniyoruz ama laptoplar 4-5 sene rahat goturuyor.

PC olmasi gerekmiyorsa bir baska tavsiyem de macbook air olur. 6 senedir kullaniyorum sikinti yok ki ilk senesi disinda cok iyi baktigim soylenemez.
  • cooperr  (08.11.20 09:58:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.