[]

Ülkeler vatandaşlık verirken eğitim seviyesine bakıyor mu?

"bu ülkesinde arkeologmuş okumuş adam bunu vatandaş yapalım." gibi?




 
Ülkeler nedir? 200 tane ülke var. Hangisinden bahsediyoruz?


  • chavezding  (30.10.20 20:40:36) 
fark etmez. herkese vatandaşlık veren ülke yoktur herhalde?


  • ya ben lan neyse  (30.10.20 20:46:38) 
Her ülke için farklı durum. Örneğin Avustralya için 'çalışma izni' alabiliyorsun. O zaman okuduğun okuldan dil seviyene kadar her boka bakıyorlar. O da çalışma izni sadece. Ben öyle her önüne geleni vatandaş yapan bir ülke bilmiyorum.


  • himmet dayi  (30.10.20 20:55:41) 
kanada ona göre puan verip en yukarıdan az az alıyor mesela.

Bazıları tam tersi, okumuş gerekmiyor ama ülkenin tesisatçı-elektrikçi, kasap, berber falan ihtiyacı var, öyleysen gidebiliyorsun. (ki yine Kanada'nın böyle programı da vardı hatırladığım kadarıyla)

Amerika greencard ile loto gibi rasgele "Amerikan rüyası" dağıtıyor. Onda hiçbir şey önemli değil.

Senin dediğine en yakını "talent visa." Ödüllü sanatçı vs. isen daha rahat gidip oturma izni alabiliyorsun.

Vatandaşlıkla ilgili değil ama bunlar, gidip oturabilmenle iş bulabilmenle ilgili. Sonra 3-5 yıl kalınca sınavlarına girip vatandaşlığa ayrıca (herkesle aynı şekilde) olanak kazanıyorsun.
  • nhk ni youkosu  (30.10.20 21:21:34 ~ 21:22:13) 
Hep çalışma izinlerinden bahsedilmiş çünkü sorduğunuz soru kişinin çalışma hayatı ile ilgili. Medeni ülkeler vatandaşlık verirken eğitim düzeyine değil, vatandaşlıkla ilgili meselelere bakar. Yani kişi ülke dilini iyi konuşabiliyor mu, tarihi ve kültürü ile ilgili bilgi sahibi mi, vatandaşlık alma motivasyonu ne, ülkeye hayırlı bir vatandaş olarak katkı sağlayacak mı diye bakar (bilgim İsviçre özelinde). Babam Türkiye'den Isviçre'ye 16 yaşında göç etmiş, 25 sene ülkede onuruyla çalışmış, şaşırtıcı derecede iyi almanca bilen ve ülkenin sosyal meseleleri ile yakından ilgili bir ilkokul mezunu olarak kolayca vatandaşlık almıştı mesela. Ha, mülk satın alınması veya 3-5 kuruş yatırım karşılığında vatandaşlık satan muz cumhuriyetleri varsa, eğitim düzeyi doğrultusunda vatandaşlık veren ülke de vardır herhalde dünyanın bir köşesinde, bilemem.


  • gmzo  (30.10.20 23:32:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.