[]

İşveren, çalışanını sebep göstermeden işten çıkartabilir mi?

Selamlar,

Bir işveren ortada hiçbir sebep yokken ( verimsizlik, disiplinsizlik vs vs ) tüm haklarını vererek çalışanını durduk yere işten çıkartabilir mi hukuken ?

Birde eğer böyle bir durum var ise çalışan '' ne olursa olsun ben çıkmıyorum'' diyebilir mi ?

 
Çıkarabilir.


  • stewie  (30.10.20 20:01:05) 
tüm haklari verdigi ve yeterli sürede haber verdigi sürece elbette.


  • duygusuzromantik  (30.10.20 20:27:06) 
Çıkarır niye çıkarmasın, tipini beğenmedim deyip de çıkarabilir, önemli olan haklarını verip vermediği.


  • angelus  (30.10.20 20:40:40) 
bırak çıkarmayı şirketi bile kapatabilir.


  • nickini degistiren yazar  (30.10.20 20:41:31) 
İşe iade yolu her zaman açık. Yaptığı ya da yapmadığı şeyler için tutanak tutulmuş mu bakılır bunlara mahkemede. Gerçi iş mahkemeye varmadan arabulucularda çözülüyormuş artık ama tam bilmiyorum prosedürü. Mahkemeye gidince iş seneler sürebiliyor ama.

Ek : Dolayısıyla akıllı bir işveren kaşının altında gözü var diye çalışanını işten çıkarıp başına bela almak istemez. Hatasını bulur tutanak tutar savunma ister, ikinci tutanak için fırsat kollar ya da yaratır vs.
  • IncredibleMau  (30.10.20 20:44:02 ~ 20:45:49) 
Çıkarabilir. Ama işçi her zaman yine de işe iade yoluna başvurup ilave tazminat vs. talep edebilir. Size şöyle söyleyeyim zimmetine para geçiren çalışanı tutanak tutmadan olay büyümesin, şirketin adı başkalarına meze olmasın diye üstüne bir de her türlü tazminatını verip yolladıkları adam işe iade davası açıp üzerine şirkete 16 maaş daha çaktı :)

Aklı başında hiçbir işveren tutanaksız, zemine oturtmadan kafasına göre işçi çıkarmamalı, her şeyin bir yolu yordamı var bu şekilde mantıklı değil.
  • koskoca kirpi  (30.10.20 20:51:17 ~ 20:52:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.