[]

Cocuklukta olunan asilarin dokumu - asi karti nereden bulunur? (89 dogumlu)

Merhabalar,

Cocuklugumda, ilkogretim ve lisede yani kisaca hayatim boyunca oldugum asilarin bir dokumunu elde edebilir miyim? Bazi ulkelerde olan "asi karti" konsepti Turkiye'de mevcut mudur? Daha dogrusu, su an mevcut oldugunu biliyorum, ama 89 dogumlu biri olarak bu verileri elde edebilir miyim?

E-devlette bu bilgiler mevcut degil. Herhangi bir saglik kurulusunda olma ihtimali var midir?

Simdiden tesekkurer.

 
yok.
bir kısmını okulda oldunuz zaten. ama sizin okul gerçekten katıldı mı vs bu da bilinmiyor.

  • jimjim  (30.10.20 17:02:21) 
Bunu ben de merak ediyordum, demek ki öğrenme şansımız yok.
Aşı kartı da, süt kardeşliği kartı da olmalıymış.

  • epitaf  (30.10.20 17:07:06) 
96'lıyım benim de yok.

devleti bilmiyorum ama özel hastanelerde +-100 küsür liraya kan testi yaptırıp aşı kartı alabiliyorsunuz.
  • avatar is back  (30.10.20 17:32:01) 
Bizim var aşı kartımiz kardeşimle birlikte ama her anne baba saklamamis olabilir.


  • fraise  (30.10.20 20:39:47) 
Ailenizde olması lazım.anne baba saklamamış olabilir.e devlette olan o zaman size yapılan aşılar.
Size tavsiyem olabileceğiniz aşı eğer geçirmediyseniz su çiçeği olabilir .bizim zamanımızda yapılmıordu 2000lerden sonra başlandı.
İnfluenza yani geip aşısını olabilirsiniz yıllık ama o covid sebebiyle şuan yok.riskli gruptaysanız pnömokok aşısı var.yaşınıza göre
Çocuklarınız varsa da onlara hpv yaptırabilirsiniz ergenliğe girmeden onu devlet ödemez.kız çocuklarına öneriliyor şiddetle .
  • birdposing  (30.10.20 20:43:03) 
Hbv havın da duyarlılığına göre bakılabiliyor ama hav muhtemelen geçirmişsinizdir.hbv sağlık çalışanlarına yapılıyor .onun koruyuculuğu azalmış olabilir böyle genel olarak


  • birdposing  (30.10.20 20:44:13) 
Ben de 89 doğumluyum, annemlerin evrakları içinde fiziksel bir tane kart var içine aile hekiminin işlediği ama onun dışında dijital bir kayıt yok.


  • peki madem  (30.10.20 21:42:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.