[]

ingilizce-türkçe kelime kaydeden mobil uygulama

şöyle bir mobil uygulama var mı;

kendim uygulamaya gün içinde çeşitli ingilizce kelimeler ve türkçe karşılıklarını gireceğim. uygulama da bana "öğrendiğiniz kelimeler" diyerek kendi yazdığım tüm kelimeleri bana gösterecek?

teşekkürler.

 
turkish sözlük diye çevrimdışı çalışan bir sözlük var ingilizce türkçe. bu hangi kelimeyi aratırsanız kaydeddiyor hatta kaç kez aradığınızı da yanına yazıyor ki hangi kelimeleri ezberlemekte zorlandığınızı görebiliyorsunuz.

bunun dışında google translate uygulaması da kaydediyor arama geçmişini ama bazen kaydetmiyor anlık gösterdiği için enter'a basmadığınızdan sanırım.
  • bohr atom modeli  (30.10.20 14:17:00) 
arama ile değil de, kaydettiğim önemli kelimelere dönüp bakmak istiyorum. çünkü aramayı daha farklı amaçlar için de kullanıyoruz (diğer anlamlarına bakmak vs gibi) bu da ortalığı çok kalabalıklaştırır


  • amandil  (30.10.20 14:23:07) 
bu uygulamada sözcükleri yıldızlayabiliyorsunuz da galiba. bi deneyin bence süper bi şey. uygulamayı yazanı tanımıyorum bu arada reklam gibi olmasın ahaha.


  • bohr atom modeli  (30.10.20 14:25:30) 
Takip.
Buna benzer bir şey bana da lazım. Yazıları kendim kaydettikten sonra, uygulama bana bunları belirli aralıklarla hatırlatması lazım .

  • Erva  (30.10.20 14:38:44) 
cambridge dictionary plus ile word list oluşturabilirsin ve sonra kendini test edebilirsin, bence iyi uygulama bir bakın derim. dezavantajı her kelimenin Türkçe karşılığı olmayabiliyor.
dictionary.cambridge.org

  • candanag  (30.10.20 15:48:49) 
Tam olarak "Anki" yi tarif ediyorsunuz.İstediğiniz kelimeleri,karşılıklarını,örnek cümleleri hatta telaffuzları dahi kaydedebilirsiniz. sonra hergün size bunları soruyor,zorluk derecesine göre.Ben almanca öğrenmek için kullanıyorum.Sözlükte de baya entry var hakkında.


  • arenas  (30.10.20 16:20:30) 
google play'de Flashcards Maker diye bir program var. aradığınız program olabilir. kartların ön yüzüne ingilizce kelimleri arkalarına da türkçelerini yazıp farklı klasörlerde saklayabiliyorsunuz. kaydettiğiniz kelimeler elinizin altında oluyor ve istediğiniz vakit çalışabiliyorsunuz.

play.google.com
  • the guy from batman  (30.10.20 16:32:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.