[]

ısı pay ölçer kullanıyor musunuz?

ısı pay ölçer sistemini kullananlar, tavsiye ediyor musunuz? eksisi artısı nedir?

bizim apartman merkezi sistem doğalgazla ısınıyor. şimdi bu ısı pay ölçere geçelim mi diye oylama yapılacak.

aslında herkesin kullandığı kadar ödemesi fikrini çok doğru buluyorum. mesela bana göre kışın fazla yanıyor kaloriferler, daha az bir sıcaklığı tercih ederim evde. ama bu pay ölçer olayını biraz araştırayım dedim, kimse memnun değilmiş gibi geldi?
4000-4500 tl gibi bir şeye mal olacakmış (petek çok olduğu için).

yorumunuz varsa alırım.

*binada sistemi kurcalayıp kendi çıkarı için verileri yanıltacak tiplerin yaşadığını düşünmüyorum, bu sorunu kendimce eledim. emin olamam tabii ama işi gücü olan düzgün insanların oturduğu bir apartman.

 
Merkezi sistemde gerçekten abartı bir ısı kullanımı oluyor, merkezi sistemli kaldığım her evde kışın camlar açık oturacak kadar sıcaklık oluyordu. Isı pay ölçer daha iyidir ama özellikle ailelerin geneli şikayet eder, evinde çocuk olanlar artık 750 derece sıcaklıkta oturunca daha çok para ödeyeceği için mutsuz olurlar. yani ortalama üstü harcayanlar şikayet ederken, ortalama altı harcayanlar mutlu olur. tam olarak bu adaletsizliği gidermek için yapılmış bir şey.


  • roket adam  (30.10.20 13:11:32) 
2 yıl tokide site yöneticiliği yaptım. bizim sitede pay ölçerler vardı, yan sitede (yine toki, ancak 2. etap) yoktu, fatura ortak ödeniyordu.

yan sitede gelen fatura daire başına (blok 16 daire, fatura 3200 geldiyse 16 ya bölünür, kelle başı 200 lira) kaç düşüyorsa o ödenirdi. bu sebeple blokta kimse ısı tasarrufuna gitmez, bütün petekler sonuna kadar açık olur, kapılar pencereler sıcaktan bunaldıkları için arada bir açılmak zorunda kalırlardı.

bizim sitede kalorimetre, yani pay ölçer vardı. fatura gelince anlaştığımız firma gelir, sistemden bilgileri yükler, faturaları tanzim eder, bize gönderir, biz de dağıtır, vatandaş sitenin banka hesabına bedeli yatırır, biz de tüm blok toplandığında faturayı yatırırdık. fakat bu durumda da, bazı kişiler tasarruf etmek isterler, evde yelekle, kazakla oturmak isteyenler de çıkıyordu. bunu özellikle ara kat oturanlar yapıyordu. sebep ise altta üstte çocuğu olanlar bolca açıyor petekleri, arada kalanlar da oooh mis diyerek onlardan faydalanıyordu. bunun önüne geçemedik, blok içi kavgalar sürekli oldu.

en güzeli şu anda bulunduğunuz sistem. sakın geçmeyin pay ölçere.
  • lostys  (30.10.20 14:04:02) 
iyi tarafı kimse tam kapatamadığı için boş ya da yakmayan dairelerden soğuk gelmiyor. Kötü tarafı, bu ay fakirim, sıkı giyinip hiç yakmayayım diyemiyorsun.


  • whoosie  (30.10.20 14:06:05) 
büyük ve gelişmiş sitelerde (örn:evora) ısı pay ölçer suistimal edilmemesi adına asgari düzey vardı. Yani istediğin kadar kıs belirli bir rakamın altına düşmezdi fatura. Böyle olacaksa mantıklı ,diğer türlü her daire diğerinin ısısından etkilendiği için geçmeyin.


  • slogan bulamadik  (30.10.20 14:27:02) 
Aynen, @slogan bulamadik'ın dediği gibi hiç yakmasan bile belirli bir fatura geliyor bizde de. Öyle ben hiç yakmayacağım, sıfır gelsin diyemiyorsun.


  • roket adam  (30.10.20 15:02:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.