[]

Başbakanın evi

Cüneyt özdemir'in başbakanla 24 saat belgeselini izledim. RTE uzun süre linkteki evde yaşamış. Baya 2014e kadar burada yaşamış araştırdığıma göre. Bu doğru mu?

Bir başbakan neden böyle sıradan bir apartmanda yaşar? Lüks bir yerde yaşasın demiyorum ama izole ve güvenlikli bir yer gerekmez mi? Alt komşu rahatlıkla o evde konuşulanları duyabilir mesela.

Diğer taraftan bu adam öncesinde belediye başkanlığı yaptı, başbakan maaşı da gğzel. Daha aşağıda kazanan insanlar bile daha izole yerlerde yaşıyor.

encrypted-tbn0.gstatic.com

 
pr


  • duyurukullanıcısı  (30.10.20 09:58:36) 
Bu da olabilir tabi ama basit bir ör değil bence. Oturduğun ev bile sıradansa kazandığın paranın anlamı kalmıyor. Diğer taraftan devletin buna müsade etmesi ilginç geldi. Subaylar için bile lojmanlar var ve izole bir hayat yaşayabiliyorlar. Başbakan suikaste bile uğrayabilir.


  • black mamba  (30.10.20 10:05:12) 
İlk hükümet olduklarında yaptığı icraatlerden birisi de vekil lojmanlarını tasviye etmek oldu diye hatırlıyorum, kendisi de başbakanlık konutunda ailesi ile birlikte ikamet etmedi başbakanken.

Resmi misafir vs ağırlandığında, ne bileyim adına kokteyl mi denir ne denir o tür toplantılar yapıldığında başbakanlık resmi konutu kullanılıyordu, ama ikamet etmiyordu.

İstanbul'un en güzel yerinde evi vardı zaten, ankarada neden bir daha ev alsın ki? Zaten AKP'li olan (m. vekili olabilir) birine aitti bu bina yanlışım yoksa.

Ayrıca bu fotoğraf binanın yeni bittiği zamanalra ait sanırım, yoks anormalde bulunduğu semt bölgenin kaliteli semtlerinden.

Şimdi baktım da yaşadığı daire de sıradan bir daire değilmiş, 320 m2 dubleks diyor.

Bi alt kattaki daireler yüksek ihtimal korumalara tahsis edilmiştir, binanın girişinde de sokak giriş çıkışlarında da hem resmi hem sivil polisler hem de başbakanlık korumaları güvenliği sağlıyolardır zaten.
  • John Bloor  (30.10.20 10:16:13) 
sen inanıyor musun buna ?


  • orpheus  (30.10.20 10:27:27) 
o apartmanın baya etrafı polis çevriliydi, yakın apartmanlarda oturanlar bile kontrolden geçiyordu :D


  • passion rules the game  (30.10.20 10:31:54) 
"Diğer taraftan bu adam öncesinde belediye başkanlığı yaptı, başbakan maaşı da gğzel. Daha aşağıda kazanan insanlar bile daha izole yerlerde yaşıyor." vah benim kalbi temiz, yüreği pür-i pak kardeşim. rte'nin gelirlerinde maaşın önemli bir yer tuttuğunu düşünmen gözlerimi yaşarttı buna değinmek istedim öncelikle.

2. olarak dışardan düz apartman gibi gördün diye rastgele bir apartman sanman da gerçekten takdire şayan. aynen alt katta kiracı var bi tane önümüzdeki ay çıkacakmış sahibinden'e ilan vermişler 3+1 kiralık. konuşulanları duymasın diye işitme engelli kiracı arıyolarmış ama.
  • semaforo de medianoche  (30.10.20 10:44:15) 
Ankara'da o zamanlar bu binalar kötü değildi. Kentsel dönüşümden yeni yapılan binalardır. Mesela başka iyi nereler vardı derseniz, Yıldız, Bilkent, Ümitköy, Beysukent vb. ama oralarda da oturanlar geneliyle sosyal demokrat insanlardı. RTE de o zamanlar büyük ihtimalle, tanıdık ve kafa dengi müteahhitin yaptığı, komşuların falan aykırı tipler olmayacağı binaya yerleşmiştir.

Bugün mesela Binali Yıldırım'ın oturduğu daire Ankara'da gerçekten iyi bir site içinde, dışından geçerken burada eski başbakan oturuyor demezsiniz, ama Ankara'da oradan da daire almak herkesin yapabileceği bir şey değil. Bugün RTE ev alacak olsa öyle yerlerden alırdı...
  • malheiros  (30.10.20 10:47:12) 
sen bu apartmanda komsuların olduguna ve seslerin asagıya gidebileceğine nasıl inandın acaba :)


  • koela  (30.10.20 10:48:24) 
gerçekten erdoğanın 2014'e kadar normal bir apartman dairesinde yaşadığına mı inanıyorsunuz ciddi ciddi :)


  • rose parks  (30.10.20 14:35:18) 
keçiörende bir evi vardı. halkın adamı kafasından işte. yanına yaklaşamazsın ki. şov time.


  • mikahakkinen  (30.10.20 15:27:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.