[]

ev almak icin beklemek mi gerek

para dovizde.
istanbul'da kira geliri olsun diye ev almayi dusunuyorum. en az 2-3 ay daha bekleyeyim mi?
ev fiyatlarinin artmasi icin faiz indirimi mi genel bir etken yoksa enflasyonla beraber ev fiyatlari da artiyor mu? iksinini birlesimi mi veya?


 
eğer istanbul sabit kararınız yoksa ankara gibi seçenekleri değerlendirin bence :)

sinpaş’ın marina ankara / altın oran gibi çok iyi projeleri var.

ben 3 ay önce marina ankara dan ev aldım. oturduğum ev kira olduğu için ev sahibi sözleşme bitmeden çıkarsam sorun yaşarız dedi mecbur bekliyoruz :). o arada ilana koymadan emlakçıya ilettim 2 saat sonra kiralandı ev.

mega 1+1 modeli, 2.800 e kiraya verdik.

düşünürsen ankara çok daha mantıklı bence istanbuldan. en azından deprem bölgesi değil. başkent :).

ankarayı sevmez kimse ama angara başkadır :)
  • bensanadedim  (30.10.20 09:11:11) 
@bensanadedim
ailem istanbul'da, ankara ile ilgilenemeyiz.

  • baldur2  (30.10.20 09:28:00) 
ev fiyatları için inanılmaz düşüşe geçecek önümüzdeki 6 ay bekleyin gibi sözler söylüyor uzmanlar. Bana çok mantıklı gelmiyor döviz vs rakamları arttıkça müteahhitlerin maliyetleri artıyor. hal böyle iken evlerin fiyatları da artıyor, nasıl düşecek diyorum ama bunu 1-2 değil çok insandan duydum.
Bizim de var bi hayalimiz ama bekliyoruz zaten alacak para da yok işte kredi falan diye düşündük ama bu ev fiyatlarıyla onu da almakta güçlük çekiyoruz.
umarım uzmanlar bi boka yarar da düşer ev fiyatları. bekliyoruz.
  • erty_ksk  (30.10.20 09:33:53) 
Dolar birikimi bozup da, kira geliri olsun diye oturmayacağınız ev almak bu ekonomide doğru değil. Birincisi, alacağınız kiranın veya eve bulacağınız kiracıların sürekliliği olmayacak. İkincisi, ya vazgeçtik satalım derseniz de acayip zarar edeceksiniz. Bu devirde gayrimenkul ile ilgili yapılacak en mantıklı yatırım, kurumsal kiracısı olan dükkan/mağaza almak. Şimdi sizi dürtüyorlardır, bu para böyle beklemez, gidin bir şey yapın falan diye...


  • malheiros  (30.10.20 09:45:14) 
dolar, euro ya da altın en az %10 artıyor yılda
alabileceğin kiraya göre hesapla

mesela altın artışını dikkate alalım
sene başında 400 tl diyelim

1 kg altının olsa 400.000
şu an 495.000 TL

95.000/12= 7.916 TL
bu kirayı alabileceğin, vergi vermeyeceğin, kiracısıyla uğraşmayacağın, tadilat yaptırmayacağn bir ev bulma ihtimali?

şu an oturduğunuz ev kötüyse yeni evi oturmak için alıp mevcut evi kiraya vermek dışında döviz/atın kalmak mantıklı
  • bir soru sorcam  (30.10.20 10:01:22) 
Faiz bu konuda daha temel ve direkt bir etken.


  • dunal  (30.10.20 10:15:55) 
Bu devirde yatırımlık ev alınmaz, alınacaksa oturmalık ev alınır. Paranız dövizde ise bırakın dursun, hiçbir şey yapmazsanız mevduat getirisi alırsınız ayda 100$ getirse evinizin masraflarını karşılar. 1 ay önce ile şimdi arasında 60 kuruş fark var.

Benim size tavsiyem paranızı değerlendirmenin başka yöntemlerini araştırın.
  • burka  (30.10.20 11:06:51) 
Benim düşüncem ev TL olarak düşmez, 1.000.000 TL'lik evi çok acil ödemesi olmayan kimse 900.000 TL'ye vermez, örneklerini gördüm ama Dolar karşısında sürekli erir.

Kimse Zararına sattım demek istemiyor, beklerim çıkar düşüncesinde hele bu sene faiz düşünce fırlayan evler de olunca belki ileride yine bir faiz düşüşü gerçekleşir de evi satarız kafası oluştu.

Ben nisan'a karada beklemeyi düşünüyorum sonrasında alacak gibiyim.
Bu da buraya not olsun.

Bu sene bir garipti, nisan başında evi olan ile doları olan iki kişi olsun, istanbulda bir site için örnek verirsem ev alan da dolar kadar kazandı, 6 aydır da kira geliri elde etti.

Ama bu faiz düşümü ile ev artışı seneye olmasa dolar daha çok getirirli olurdu gibime geliyor.
  • liberal  (30.10.20 11:23:54) 
Ev fiyatlarındaki artışlar gerçekçi değil. Neredeyse 1 senedir baktığım bir muhitte fiyatlar %20 arttı ama satış yok. Aynı ilanlar dönüp duruyor. Emlakçılar da ben evini pahalıdan satarım diyip mal sahiplerini çekebilmek için fiyatları şişiriyor. Kiralıklar da satış fiyatına oranla çok düşük rakamlara ancak talip bulabiliyor. Yoksa onlar da dönüp duruyor. Yatırım için ev, piyasanın çok altında denk getiremezsen mantıklı değil.


  • arnold schwarzeneger  (30.10.20 11:36:51) 
Ev fiyatları TL bazında düşmez ancak kira geliri olsun diye ev almak olabilecek en kötü yatırımlardan biri. Döviz bazında ev fiyatları ise sürekli düşüşte. Ben olsam dövizde tutmaya devam ederim.


  • roket adam  (30.10.20 13:15:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.