[]

buzdolabı kapısını kapatınca çıkan ses

yeni siemens buzdolabı.

kapısını kapatınca bi 10-15 saniye sonra arka kısımdan yüksek seste homurdama sesi gelmeye başladı. kapıyı açınca duruyor. kapatınca tekrar 10-15 saniye sonra başlıyor. sebebi ne olabilir?


 
Bizde de benzer ses geliyordu. Buzdolabının arkasında aşağıda motor kısmının olduğu yerde sıvı biriktirme kabı var o dolduğu için borunun ucu su içinde kaldığından fokur fukur bir ses geliyordu. Buzdolabının fişinin çekip arkasında aşağıda yer alan kapağı vidalarını sökerek aşağı alın. (Garantisi devam ediyor ve bu bölümlerde garanti bantları varsa servis müdahale etse iyi olur) Arkadaki haznenin içindeki sıvıyı boşaltın kabı yerine geri takın vidaları da kapağı yerine oturtup takın bu kadar.
Dipnot: Bendeki buzdolabı beko marka ve ondaki soruna benzettim.
Dipnot: Arkadaki kapağı sökmüşken elektrikli süpürge ile orada yer alan tozları da güzelce alın ki makine rahatlasın.
  • creedwar  (29.10.20 21:42:14) 
Benimkinde de ayni kuvvetli bir zirildama oluyordu bu gun cozdum. Yukaridaki arkadasin dedigine benzer bir durumda. Gaz borularindan biri plastik su kabina temas ediyormus arayi actim ses kesildi. Fakat borulara dikkatli mudahale et, catlatirsan gaz kacar.


  • rockinside  (29.10.20 22:59:48) 
Bizdeki dolapta ise fan var. İçeride hava sirkülasyonu için. Kapı açılınca duruyor. İlk alındığında belli belirsizdi sesi. 4-5 yıl oldu artık sesi çok belirgin bir şekilde duyuluyor.


  • faithless  (30.10.20 00:58:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.