[]

Sürekli şikayet eden arkadaştan neden kaçmalı?

Yakın bir arkadaşımın sürekli şikayet ettiğini fark ettim. Aslında uzun süredir arkadaşız ama son zamanlarda şikayetlerinin benim de içimi şişirmesi sonucu galiba, ne kadar çok şikayet ettiğini fark ettim. Daha öncesinden ilişkimiz şöyleymiş, özellikle onun hayatında bir sürü olumsuz şey olmaya başladıktan sonra: o şikayet ediyor, ben de hep onu teselli ediyorum. Diyaloglarımız bir şekilde benim tesellilerime dönüyor, kendimi teselli ederken buluyorum. Ama ona etkisi oluyor mu farkında değilim de, ben tükendiğimi fark ettim.

Şimdi ben bu arkadaşlar kaçmalı mıyım? Yoksa durumu ona söylemeli ve çözüm üretmesine yardımcı mı olmalıyım? Çünkü hiçbir şey söylemeden çekip gitmek (yavaş yavaş uzaklaşmak)!, dostluk kurallarına aykırı gibi geliyor.


 
ilk once sen de birseyden sikayet et aynen onun tarziyla, seni gecistiriyor mu? teselli mi ediyor?
ona göre iyi veya kotu sekilde konusursun.

  • wishmaythşngs  (29.10.20 20:48:20) 
uzaklaşmak insanliga sigmaz, tek bir şartla: tükendiysen kaç.


  • tunaktunaktun  (29.10.20 21:22:11) 
Çok yakındığı için kendisinden sürekli kaçılan biri olduğunu düşünen biri olarak önerim düşüncelerini onla açıkça paylaşman (değişmesi için sorunu fark etmesi gerek).

Yoksa bu sorudaki arkadaş ben miyim? :O
  • pantepember  (29.10.20 23:07:51) 
başta yapıcı davranırım ilk olarak senin yaptığın gibi sonra amaan uğraşamam senle der geri çekilirim.


  • basond  (29.10.20 23:09:38) 
Bizim arkadaş grubumuzda da olabiliyor böyle. Yeter ne şikayet ettin belki de sorun sendedir dediğimiz de oldu destek olduğumuz da. İlişkinize bağlı tamamen.

Çok yakın değilsem sürekli negatiflik yayanlardan kaçıyorum ama. 250mb beynim var yer kalmadı artık.
  • jazzabel  (29.10.20 23:14:34) 
Sürekli benzer sorundan bahsediyorsa ya da olmadık şeyleri sorun olarak görüp çözümü için çaba sarf etmiyorsa bence bunu açık açık konuş. Senin açık konusmana karşılık olarak bu kadar sert tepki vermeni eleştirip anlayış beklemeni istiyorsa uzak dur. Bir de arkadaşın hayatında iyi şeyler olduğunda seninle paylaşıyor mu ona bir bak bakalım. Hayatında iyi olduğu dönemde seninle az görüşüp sorun olduğunda seni arıyorsa kaç kaç kaç...

Benimle negatifi paylaşıp pozitifi paylaşmayan insanları hayatımdan bir bir çıkarıyorum hiçbir açıklama yapmadan çünkü sadece negatif olduklarında ilgi istediklerinde iletişimde olmaları dost olmadıklarını kanıtlıyor.
  • Corpsebridee  (30.10.20 00:17:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.