[]

Sozlukte hersey format mi?

Yani sozlukte bir yazar olarak formata uydugunuz surece sik kafali japon askeri olmaniz ifade etmiyor mu? Sorumun nedeni sozlukte hep duzey tartismalari olmakta. Ama cok japon askeri var. formata uy gerisini dusun me mi demek istemekteler bize. yok ole ise neden sozluk boku yedi seviye yerlerde tartismalari olmakta?




 
pardon da kime göre neye göre sik kafalı japon askeri olunuyor? sen nasıl bir sözlük hayal ediyosun, onu bi söyle istersen ona göre yönlendireyim ben arkadaşları.


  • let the game begin  (14.05.10 14:09:31) 
haci kizmaya gerek yok ben sozluk te uye bile degilim. Ama elimden geldigince takip ediyorum. Elbetteki bir standart olamaz, ve kimsenin senin pozisyonunu yargilayacak bir durumu olamaz. cunku moderasyon dedigin sey zaten sadece sozlukte otorite olan bir kesim. Ve zannimca bu adamlarin tek kriteri sozluk formati.

ama sozlugu de okuyunca sozlugun ebesi tecavuze ugradi gibi bir suru yaziya rastlamak mumkun. zaten ben sikayet etmiyorum bundan. ben japon askerlini de okuma taraftariyim. benim merak ettigim her sey format mi? yani formata uyarsan japon askeri olman anlam ifade etmiyor mu?
  • tezek  (14.05.10 14:26:27) 
tamam format olmasın da ne olsun? aklınıza gelen başka nesnel bir kriter var mı?

sorunuzun cevabı net: evet.
  • emraah  (14.05.10 14:29:37 ~ 14:31:51) 
ya aslında, görüşten ziyade biçim olarak, sözlüğün açıkça ebesini siken başlıklar mevcut.

örnek başlık: re re si la do mi
ilk entry: x şarkısının ilk 6 notası

başka örnek başlık: halayda halay başının üç yanında olmak
ilk entry: güzel bir durum, dün akşam düğünde böyleydi

özellikle, bu tür özelliksiz ve günlük tadında başlıklar şahsen beni çok rahatsız ediyor. geneli bilemem tabi...
  • desdinova  (14.05.10 14:58:37) 
evet, format. ve sözlüğün sözlük olmasını sağlayan şey de bu zaten. desdinova'nın verdiği örnekler ne kadar saçma görünse de, sözlükteki yaratıcılığın kaynağı entry'ler ve başlıklar üzerinde epistemolojik bir baskının olmaması.
inci'de aslında bu durum daha açık, format da özgür bırakıldığında yaratıcılık da çok daha artabiliyor, ama bu arada çöp entry'ler de artıyor elbette.
sonuçta formatın nasıl tanımlandığı bir tercih, ekşi sözlük de kendi tanımıyla kendi okurunu ve yazarını yaratmış oluyor, ecnebilere tarif edilememesi, internet üzerinde biraz kendine özgü bir konumu olması da bu nedenle.
  • yalnux  (14.05.10 15:34:44) 
formata uygun ve fekat gereksiz-guruksuz şeyler yazdığınızda, formatı ihlal den hesabınıza bi çizik atılıyor sanırsam. ve o çizikler bi yere geldiğinde "eeeeh ama haa" denip atılıyor kişi. yani, her şey sözlük değil. bunun en göze batan şekli "dedirten" de görüldü. kaç senedir bi defa "dedirten" demişim, o benim çizik olarak duruyor geçmişimde..


  • lovemyself  (14.05.10 16:50:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.