[]

Uzaklara gitmek bir çözüm mü? Aileden kurtulmak için?

Bir süredir ailemle birlikte yaşıyorum. Annemin ve babamın iletişiminde sindiremediğim durumlar var. Babamın senelerdir anneme yaptığı psikolojik, fiziksel şiddete, baskıya tanık olmuş bir çocuğum. Büyüdüm, belki bunlar azaldı ama annemin üzerinde etkisi devam ediyor. Baba olarak da bana yaptıklarının etkisi devam ediyor. Genel olarak baktığımız zaman bana direkt yaptıkları bir şey yok, ama annemin o adama hala katlanıyor olmasına (parası, pulu, mesleği var, isterse çeker gider) babamın yaptıklarını bilmesine rağmen anneme mahcup olmamasına dayanamıyorum. Evde kendi kendimi geriyorum.

Uzaklara gitmek bir çözüm olabilir mi? Başka bir yerde yaşasam? Türkiye’de başka bir şehirde, başka bir memlekette?

Belirli bir süre yurtdışında yaşamıştım, o zamanlar çok güzeldi, bir gram özlemedim ailemi. Yine gitsem çözüm olur mu diyorum ama gurbetin getirilerinden de çekiniyorum.

Biliyorum bende bıraktıkları yaralar benimle birlikte gelecek ama en azından güncel gerginliğim azalır belki diye umut etmek istiyorum.

 
Her gün sinirlerinizi yıpratacağınıza olanaklarınız tam oluştuktan sonra gidin.
Ama yapamayacağınız yerde veya bir türlü oturtamadığınız düzenle gitmeyi göze aldığınızda daha kötü oluyorsunuz söyleyeyim.
Yani sırf kurtulmak için rahatınızı bozacak yerlere gitmeyin veya bağlı kalmadan yaşacağınız yere gidin.

Ve sakın yakın memleket olmasın. Bari bir şey yapıyorsunuz tam yapın. Aman en azından yakın olayım diye bir hataya düşmeyin.
Etrafınızdaki insanlardan tutun yaşacağınız yerdeki insanların neden gitmiyorsun ailenin yanına diye darlamasına maruz kalırsınız.
  • coca cola  (29.10.20 15:45:07) 
Günlük dozda bir çözüm. Sonuçta 7/24 telefonda olacak değilsin.

Ancak kafanda kopmak için çözüm değil. Aşırı fedakar evlat modelleri var, onların yapacağı hiçbir şey olan biteni daha iyi hale getirmeyecek olsa da kendilerini heder ediyorlar. Eğer bu kişilerdensen ve uzaktan ailenin her büyük sorununa yetişmeye çalışacaksan hiçbir şey fark etmeyecektir.
  • mentuhotep  (29.10.20 16:17:37) 
Ben 10 yıldır ailemden ayrı yaşıyorum neredeyse, benim için öncesi ve sonrası diye iki insan var. O şiddet ortamından kurtulmak, gerginlikten uzak kalmak sık sık şükrettiğim bir şey.
Yaralar sizinle gelecek elbette, umarım sarabilirsiniz. Benim için hala bazıları taze. Sadece plansız gitmeyin, kaçar gibi değil de düzeninizi hazırlayıp gidin. O zaman muhakkak iyi gelecek. Umarım karşınıza güzel insanlar çıkar.

  • irene  (29.10.20 16:20:02) 
cozum olur


  • ala09  (29.10.20 16:23:39) 
Tek başına yaşamak bana ciddi bir özgüven ve özgürlük hissi verdi. Öneririm.


  • EasyTiger  (29.10.20 17:01:25) 
kesinlikle git


  • kart yuklemeniz gerceklesti  (08.11.20 13:25:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.