[]

koşucular ve yürüyüşçüler... ne yapıyorum ve nasıl gidiyorum? ss'lı soru.

selam, 100 kilonun bir tık altında 173 boyundayım. 24 yaşındayım. spor ve diyete başlamaya karar verdim. şimdilik ciddiyim. ekte yürüyüş verilerim var. bu boy ve kiloda bir insan için aşırı olduğunu söyledi birkaç arkadaşım. 1 haftada bu rakamlara çıkmama gerektiği, kaslarımı ve eklemlerimi elime alabileceğim söylendi. bir de nefes almayı öğrenemediğim için kalbimi de zorlanacağı söylendi. günde 1 paket sigara içmeme rağmen ben hiç zorlanmıyorum. ilk 3 km'de kaval kemiklerim yanmasına rağmen sonrasında hiçbir ağrı sızı hissetmiyorum. eve geldikten sonra yorgunluk oluyor o kadar.

sizce nasıl gidiyorum? bu boy ve kiloda biri için bu yürüyüş temposu ve mesafesi abartı mı? veriler ekteki ss'da.


 
yürüyüş ve koşu dizleri yıpratmaktan başka birşey değil.
mesela yüzme zararsız ve daha faydalı bir egzersiz.
dizlere yük bindirmeyen spor aletlerinide araştırabilirsin.
sigara konusunda yorum yapmıyorum.
  • aslindasorunumpsikolojik  (29.10.20 03:29:35) 
sağlıkçı değilim öncelikle o yüzden söylediklerim bilimsel gerçekler değil.

kendi deneyimlerimden yola çıkarak yazıyorum. sigara yok/35 yaş-176/110 kg olarak "camino santiago" yolunu yürüdüm. öncesinde hiç bir antreman hazırlık yapmadan ilk gün 24 km ile başladım, sonrasında günlük 25-30 km arası, son 3 gün ise günlük 40-42 km arası yürüdüm, bu tempoyla 29 günde yaklaşık 900 km yürüdüm toplamda. boğazımdam hiç kısmadığım halde bir ayın sonunda 12 kg verdim ve 98 kg ya indim. bu bahsettiğim süre boyunca ortalama yürüme hızım ise 4-5 km/saat idi. ayrıca bir de 8-9 kg ağırlığında bir sırt çantası taşıyordum her daim.

insan vücudu gerçekten çok kolay adapte oluyor ve herşeye alışıyor. bahsettiğin problemlerin hiç birini yaşamadım. bence günlük 8-10 km yürüyüş hiç bir şey. önemli olan senin kendini çok zorlamaman ve vücudunun verdiği tepkilere dikkat etmen. yürüyüş sonrası tabii ki bacaklarında ağrı olacaktır ama bir müddet sonra o da kalmıyor. bir de malum pandemi, milleti görüyorum parklarda maske ile yürümeye-koşmaya çalışıyorlar, bu çok tehlikeli bir şey. esas kalbine-ciğerlerine zarar verecek olan bu
  • zikardo  (29.10.20 06:11:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.