[]

Şarjlı tornavida

Perşembe 101 de satacaklarmış. Piyasada genellikle 250-300 bandında. Daha ucuzlar da 150 lira civarı.

Yalnız yaşıyorum. Öyle tamiratlık bir işim olmuyor ama arada ihtiyaç. Geçen gün çocuğa çekmeceli oyuncak dolabı montajını elde tornavda ile yaptım, hem çok uzun sürdü hem ellerim mahvoldu.

Kısacası ufak tefek işlere yeter mi? Değilse siz önerirsiniz?

 
kablolu alın şarjlı değil. delme işini de yaparsınız vida sıkma işini de.
attlas ve kl markalarını öneririm.

  • turbo sadık  (28.10.20 20:06:08) 
Çalıştığı sürece ufak tefek işlere yeter ama dediğim gibi, "çalıştığı sürece" ve "ufak tefek işlere". Genellikle çok uzun ömürlü olmuyor. Bir de güçsüz, yani öyle delme veya sıkışmış vidayı sökme gibi işlerinizi görmez. Ömrü yettiği sürece Ikea montajı yaparsınız örneğin.


  • kalifiye balta sapi  (28.10.20 20:10:49) 
bahsettiğini işler için tercih edilebilir. 250-300 dediğiniz muhtemelen aynı zamanda matkap görevi de görenler. bu sadece vidalama için sanırım. marka pek tat vermiyor ama fiyat uygunmuş.


  • ayin yazari  (28.10.20 20:18:12) 
ben de sizin gibiyim, emekli, fazla işi olmayan. fakat ahşap hobisi geliştirdim ve en uygunundan şunu aldım + uç setleri ve çok memnun kaldım. marka da çok güvenilir bence.
www.elaletleriburada.com

  • ankara06  (28.10.20 20:22:51) 
Biz de almıştık bu tarz bir şey, hatta galiba kablolusundandı bizimki, ama kullanmıyoruz, kullanamadık yani hiç, çok yavaş dönüyor bence ucu. Normal tornavida setlerinden var bizde, bir sürü boy farklı uçları olan, kullanımıyla da ilgili cırcırlı tornavida diye geçiyor sanırım bir özelliği var, onlardan.

Daha kuvvetli bir şey gerekirse diye matkap aldık, ancak onla oluyor diğer işler. Ama ikea kitaplığı, raf, sehpa gibi ufak tefek şeyler yaparken bu bahsettiğim normal uçları değişebilen tornavida setini kullandık hep.

Bu görevi görsün ama iyi bir şey olsun, tornavida seti de istemem diyorsanız ankara06'nın dediği gibi en azından hafif de olsa bir matkap bundan daha mantıklı.
  • nimberjack  (28.10.20 20:32:47 ~ 20:33:34) 
Kucuk seyleri ve ikea mobilyalari, evdeki baska esyalari ikeanin kendi sarjli tornavidasiyla vidaliyorum/vidayi cikartiyorum. Bundan daha iyi oldugunu sanmiyorjm.

Ufak tefek islerimi goruyor. Bence bu da gorur.
  • kuehles blondes  (28.10.20 20:41:57) 
Bizde var bundan her turlu isimi gördü.


  • ruby elixir  (28.10.20 22:38:52) 
o tür işlere yeter ama keşke denk getirip şundan alsanız. fiyat bu değildir tabii de bunun 50-100 üzerine filan çıkarsınız çok daha fazla işinizi görürsünüz.

store.donanimhaber.com

buradaki anahtar kelime kademeli tork ayarı. sizinkinde ayar mayar yok, hiçbir hassasiyet yok, hafif acemilik de varsa fazladan sök tak yaptıkça vida başları yalama olur gider.
  • engelbert humperdinck  (28.10.20 22:41:58) 
Bu fotoğraftaki ürün deliksiz yere vidalama yapamaz, yani deliği olan yere vida sıkabilir zar zor, ya da somunlu karşılığı olan civataları söker takabilir.

Ama hayal ettiğiniz vidalama işlerini yapmaz, zaten kısa bir süre sonra pilleri tırtlayacak ve çöp olacak.

Kablolu vidalama alın, matkaba benzer ama daha hafiftır, tutuş açısı vidalama için daha uygundur.
  • John Bloor  (29.10.20 10:32:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.